fiorentina roma LEFiorentina i Dinamo Kijev prošli u četvrtfinale LE

Fudbaleri Fiorentine i kijevskog Dinama plasirali su se u četvrtfinale lige Evrope pošto su u dvomeču osmine finala bili uspešniji od Rome, odnosno Evertona.
Fiorentina je večeras u revanšu kao gost neočekivano lako savladala Romu sa 3:0 i prošla dalje nakog remija u prvom susretu u Firenci (1:1).
Ceo posao „viola“ je odradila u prvom poluvremenu, kada je prosto „zgromila“ Rimljane sa tri brzometna gola i potom u nastavku rutinski sačuvala prednost.
Adem Ljajić u sastavu Rome bio je starter, ali je morao van terena u završnici zbog dva žuta kartona, dok je Nenad Tomović u ekipi gostiju igrao od 41. minuta.
Podvig je napravio kijevski Dinamo savladavši na domaćem terenu ekipu Evertona sa 5:2 i prošao u četvrtfinale nakon poraza u prvom meču u Liverpulu od 2:1.
Rezultati:
Roma – Fiorentina 0:3 (Rodrigez 9. penal, Alonso 18, Basanta 22), prvi meč 1:1, dalje ide Fiorentina.
Dinamo Kijev – Everton 5:2 (Jarmolenko 21, Teodorčik 35, Veloso 37, Gusev 56, Antunes 76 – Lukaku 29, Džagjelka 82), prvi meč 1:2, dalje ide Dinamo Kijev.
Odigrano ranije večeras:
Dinamo Moskva – Napoli 0:0, prvi meč 1:3, dalje ide Napoli.
U preostalim revanšima osmine finala od 21.05 sati igraju Ajaks – Dnjepar (0:1), Bešiktaš – Briž (1:2), Inter – Volfsburg (1:3), Sevilja – Viljareal (3:1) i Torino – Zenit (0:2).
Žreb četvrtfinalnih parova Lige Evrope biće održan sutra u sedištu UEFA u Nionu.

Povezana vest:  Berluskoni "naredio" Inzagiju: Vrati Toresa u startnih 11

PHOTO: Giuseppe Bellini/Getty Images Sport