rafa_benitez_trener_intera_ls_2010Benitez: Moja budućnost ne zavisi o uspehu na klupskom SP!

 

Poraz Intera na gostovanju od Verdera (3-0) u poslednjem, šestom kolu Lige šampiona, dodatno je uzdrmao poziciju trenera nero azura Rafe Beniteza. To je drugi uzastopni Interov poraz, posle onog u italijanskom prvenstvu od Lacija od 3-1, kao i čak četvrti u poslednjih šest utakmica.

-Ekipa se već kvalifikovala uoči utakmice, pa zato ovaj poraz za mene nema težinu. Bilo da smo izgubili 1-0, 2-0 ili 3-0, sasvim je svejedno. Imamo nekoliko igrača van terena zbog povreda i želeli smo da izbegnemo nove povrede – komentarisao je Benitez nakon utakmice kojom je Inter prepustio prvo mesto u Grupi A Totenhemu, a time i bolji žreb uoči nokaut-faze takmičenja.

Povezana vest:  Povreda Majkona novi problem za Inter

-Uvereni smo da će uskoro doći do preokreta u našoj sezoni, do prekretnice, kao i da će se sve poboljšati. Kada nam se kvalitetni igrači kao Žulio Cezar, Dijego Milito, Maikon i drugi, biće to posve drugačija priča – kazao je trener Intera.

Na kraju je Benitez komentarisao i predstojeći nastup na Svetskom klupskom prvenstvu u Abu Dabiju, na kojem će Inter loviti svoju petu titulu u godini nakon već osvojenih titula evropskog i italijanskog prvaka, kao i Italijanskog kupa i Superkupa.

Povezana vest:  Branko Bošković potpisao za Di-Si junajted iz MLS lige

-Svetsko klupsko prvenstvo je važan cilj, pa je normalno da su igrači već mislima tamo. Mislim li da mi sudbina zavisi o rezultatu na Svetskom klupskom prvenstvu? Ne, ne mislim – kazao je španski stručnjak.