Newcastle United ArsenalArsenal pobedio Njukasl, Totenhem se namučio protiv Lestera
 
Fudbaleri Arsenala pobedili su danas u gostima Njukasl sa 2:1, dok je Totenhem kod kuće savladao Leseter sa 4:3 u utakmicama 30. kola engleske Premijer lige.
Sautempton je na svom terenu savladao Barnli sa 2:0, Kristal Palas je na gostovanju bio bolji od Stouka sa 2:1, dok je Svonsi u gostima pobedio Aston Vilu sa 1:0.
Arsenal je i na gostovanju protiv Njukasla nastavio seriju pobeda. „Tobdžije“ su upisale šesti uzastopni trijumf u Premijer ligi.
Junak pobede je bio Olivije Žiru, koji je bio dvostruki strelac. On je prvo u 24. minutu posle slobodnog udarca sa desne strane dobro odreagovao u kaznenom prostoru i doveo Arsenal do prednosti, da bi samo četiri minuta kasnije ponovo nakon prekida, ovaj put kornera, zatresao mrežu domaćina.
Njukasl je na samom početku drugog poluvremena, odnosno u 48. minutu,smanjio zaostatak preko Muse Sisokoa, ali to je bilo sve što su „svrake“ uspele da urade na ovom meču.
Arsenal je ovom pobedom koliko toliko ostao u trci za šampionsku titulu. Londonski klub zauzima treće mesto sa 60 bodova, četiri manje od lidera Čelsija, koji ima dve utakmice manje, kao i samo bod zaostatka za drugoplasiranim Mančester sitijem.
Totenhem se u Londonu dosta namučio protiv Lestera, a apsolutni heroj „pevaca“ bio je Hari Kejn, koji je zabeležio het-trik.
Kejn je prvi gol na meču postigao u šestom minutu, da bi već u 13. povisio na 2:0.
Lester je golom Džejmija Vardija u 38. minutu smanjio zaostataka, a u 50. je Ves Morgan doveo goste do izjendačenja.
Ipak, poslednjeplasirani tim Premijer lige nije uspeo da odoli do kraja meča i izbegne poraz.
Svoj treći gol na meču je u 64. minutu postigao Kejn, ovaj put iz jedanaesterca, a onda je Džeferi Šlup u 85. savladao svog golmana, kada se lopta odbila od njega nakon intervencije Kaspera Šmajhela.
Konačan rezultat postavio je Dejvid Nudžent u prvom minutu sudijske nadoknade vremena.
Sautempton je na svom terenu pobedio Barnli sa 2:0.
Domaća ekipa je povela u 37. minutu golom Šejna Longa i to posle velike gužve u šesnaestercu gostiju, a konačan rezultat Džejson Šakel kada je posle centaršuta sa leve strane nespretno intervenisao i sa nekoliko metara poslao loptu u svoju mrežu.
Sautempton je posle 30 odigranih kola na šestom mestu na tabeli Premijer lige sa 53 boda, dok je Barnli i dalje u zoni ispadanja, odnosno na 18. poziciji sa 25 osvojenih bodova.
Kristal Palas je, posle preokreta, u gostima savladao Stouk sa 2:1.
Stouk je poveo golom Mame Dijufa u 14. minutu, izjendačio je Glen Marej u 41, a konačan rezultat postavioo je Vilfred Zaha u drugom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena.
Svonsi je do trijumfa nad Aston Vilom došao u 87. minutu golom Bafetimbija Gomisa.
Ranije danas u prvom meču 30. kola Mančester siti je sa 3:0 savladao Vest Bromvič Albion, dok se večeras od 18.30 sastaju Vest Hem i Sanderlend.
 
PHOTO: Matthew Lewis/Getty Images Sport
Povezana vest:  Šimunićeva skandalozna proslava pobede nad Islandom