diego kostaČelsi teško do bodova protiv Hala

Fudbaleri Čelsija savladali su večeras u gostima ekipu Hala sa 3:2, dok je Everton, takođe kao gost, slavio protiv Kvins Park Rendžersa rezultatom 2:1, u preostalim utakmicama 30. kola Premijer lige.
Tim Žozea Murinja teškom mukom je došao do dragocenih bodova, iako je posle samo desetak minuta stekao vođstvo od 2:0.
Azar i Dijego Kosta matirali su domaćina i činilo se da favoritu predstoji rutinski posao, ali je Hal uzvratio i u roku od dva minuta poravnao rezultat.
Prilikom izjednačujućeg gola katastrofalnu grešku napravio je golman Kurtoa, koji je posle nesporazuma sa Branislavom Ivanovićem želeo da dribla protivničkog igrača, a to je umeo da kazni Hernandez i unese neizvesnost u duel.
Ipak, „plavce“ je spasao Loik Remi dva minuta nakon ulaska sa klupe i obezbedio gostima pobedu kojom su na čelu tabele odmakli šest bodova drugoplasiranom Mančester Sitiju, a u završnici Kurtoa se sjajnim odbranama iskupio za grešku.
Ivanović i Nemanja Matić odigrali su celu utakmicu u gostujućem timu.
Everton je u Londonu pobedio domaći KPR koji je 20. porazom ostao u zoni ispadanja.
Ranije danas Mančester Junajted je u velikom derbiju kao gost slavio protiv Liverpula (2:1).
Rezultati:
Hal – Čelsi 2:3 Al Muhamadi 26, Hernandez 28 – Azar 2, Kosta 9, remi 77)
KPR – Everton 1:2 (Vargas 65 – Kolmen 18, Lenon 77)
Liverpul – Mančester Junajted 1:2 (Staridž 69 – Mata 14, 59)
Odigrano juče: Aston Vila – Svonsi 0:1, Mančester Siti – VBA 3:0, Njukasl – Arsenal 1:2, Sautempton – Barnli 2:0, Stouk – Kristal Palas 1:2, Totenhem – Lester 4:3, Vesthem – Sanderlend 1:0.
Tabela. Čelsi 67 bodova, Mančester Siti 61, Arsenal 60, Mančester Junajted 59, Liverpul 54, Sautempton i Totenhem po 53, Svonsi 43, itd.

Povezana vest:  Španska La Liga nastavlja se u junu