cuk par 22032015 003Čukarički i Partizan odigrali nerešeno

Fudbaleri Čukaričkog i Partizana odigrali su danas nerešeno 2:2, u utakmici 20. kola Super lige Srbije.
Pred skoro punim stadionom na Banovom brdu Čukarički je poveo u šestom minutu golom Petra Bojića, a Partizan je izjednačio preko Stefana Babovića. Domaći su ponovo poveli preko Nikole Stojiljkovića u 73. minutu, a konačan rezultat postavio je Branko Ilić u 90. minutu.
Partizan je peti put odigrao nerešeno u prvenstvu i ima 47 bodova, dva boda više od drugoplasirane Crvene zvezde, a Čukarički zauzima treće mesto sa 37 bodova.
Obe ekipe su od početka igrale otvoreno i postigle su golove iz prvih šuteva na gol. Čukarički je poveo u šestom minutu kada je Slavoljb Srnić prošao po levoj strani, oslobodio se protivničkih igrača I dodao Bojića koji je sa 18 metara poslao loptu u mrežu Živka Živkovića.
Partizan je izjednačio osam minuta kasnije golom Babovića, prvim od kako se u zimskom prelaznom roku vratio u klub. Petar Grbić je dobro prošao po desnoj strani i dodao do Babovića koji je sa oko 12 metara poslao loptu po zemlji u desni ugao gola.
Utakmica je nakon toga na kratko prekinuta zbog dima na terenu od baklji koje su upalili navijači Partizana.
Partizan je u 22. minutu imao dobru šansu posle kontranapada. Grbić je sa desne strane centrirao na drugu stranu do Andrije Živkovića, on je dobro dodao do Nikole Ninkovića koji je šutirao preko gola.
Čukarički je nakon toga imao dobru šansu kada je Nikola Stojiljković glavom zahvatio loptu, ali je njegov udarac leđima blokirao Gregor Balažic.
Partizan je do kraja poluvremena bezuspešno pokušavao da protivnički gol ugrozi centaršutevima Nikole Drinčića.
Čukarički je prvi zapretio u drugom poluvremenu, Stojiljković je snažno šutirao u 53. minutu, ali pored gola. Domaći su nakon toga imali više loptu i pokušavali preko Stojiljkovića, ali nisu postigli gol.
Prvu ozbiljnu šansu u drugom poluvremenu Partizan je imao u 66. minutu kada je Darko Brašanac šutirao sa pet metara, ali je golman Nemanja Stevanović dobro odbranio. Pet minuta kasnije pokušao je I Nemanja Kojić ali je slabo šutirao.
Nikola Stojiljković je nakon toga šutirao pored gola, a u 74. Minute je uspeo da postigne gol. Slavoljub Srnić je s desne strane centrirao do Stojiljkovića, on je glavom zahvatio loptu koja je udarila u stativu i ušla u mrežu.
Partizan je izjednačio u 90. minutu golom Branka Ilića koji je, posle kornera, takođe glavom zahvatio loptu. Partizan je do kraja utakmice pokušavao preko Ivana Šaponjića i Ivana Bandalovskog, ali nisu bili precizni.
Posle dvonedeljne pauze zbog obaveza reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, takmičenje u Super ligi nastaviće se 4. aprila. Partizan će, kao domaćin, igrati protiv Radničkog iz Kragujevca, a Čukarički na gostujućem terenu protiv Donjeg Srema.

Povezana vest:  Dunga: Nejmar je trenutno najbolji na svetu

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES