barsa slavlje

Barselona pobedila Real u ključnom meču

Fudbaleri Barselone stekli su veliku prednost na prvom mestu španske Primere, pošto su večeras na svom terenu pobedili prvog pratioca Real Madrid sa 2:1 u 28. Kolu takmičenja. Barselona sada ima četiri boda više od Reala i osam bodova više od branioca titule Atletiko Madrida. 
Domaći tim je došao u vođstvo u 19. minutu, posle slobodnog udarca Lionela Mesija, kada je Žeremi Matje pobegao čuvarima i glavom smestio loptu u mrežu za 1:0. To mu je bio prvi kol u susretima sa Realom. Barselona je imala inicijativu, ali je Real izjednačio u 31. 
Lepu akciju započeo je Luka Modrić, koji je uputio dugačku loptu ka napred. Karim Benzema je na ivici šesnaesterca petom vratio u prazan prostor, a Kristijano Ronaldo je natrčao, „potkopao“ i poslao u mrežu za izjednačenje. 
Madriđani su se tad oslobodili, a Garet Bejl je u 40. minutu zatresao mrežu, ali gol nije priznat zbog ofsajda. Barselona je posle ponovo preuzela inicijativu i povela u 56. minutu, kada je Luis Suarez primio pas Danija Alvesa i mirnio je smestio u gol za 2:1. 
Barselona je do kraja meča imala još nekoliko dobrih šansi, ali nije uspela da postigne još jedan gol. 

Povezana vest:  Mojs: Igrali smo kao početnici