J jankovic photo  Harry How Getty Images Sport

Janković nije mogla da izdrži tempo Simone Halep

Srpska teniserka Jelena Janković kazala je da nije mogla da izdrži tempo Simone Halep u večerašnjem finalu Indijan Velsa, u SAD, ali da je dokazala da joj je mesto u vrhu. Jelena Janković je imala dobijen set i brejk prednosti u drugom setu, ali je na kraju poražena u tri seta, u meču koji je obilovao brejkovima. 
-Nisam na kraju mogla da izdržim tempo, ipak je ona mlađa od mene. Nisam uspela ni da izađem na kraj sa svojim nervima, a to ne treba da se dešava. Ipak, ovo su bile fenomenalne dve nedelje. Ponovo sam pokazala da mi je mesto u vrhu. Ovo će mi dati samopouzdanja i vere u sebe – rekla je Jankovićeva na posle meča. 
Srpska reprezentativka bila je 21. na WTA listi, na koje je u poslednjih godinu dana pala sa šestog mesta, zbog brojnih povreda. Ona je pre Indijan Velsa imala problema sa kukom. 
-Hramala sam tri dana pre početka turnira. Sumnjala sam čak da ću moći da igram. Kada sam izašla na teren prvog dana bilo je da 10 dana nisam udarila loptu – rekla je Jankovićeva. 
Ona je kazala da su je rezultati ohrabrili. 
-Udarala sam, ali sam stajala. Nisam se pomerala. Ali, toliko sam dobro udarala bez treninga, da sam imala jako dobar osećaj. Sjajan osećaj. Bila sam toliko srećna što sam ponovo ovde, ali nisam mislila da ću stići do finala bez pripreme – rekla je Jelena Janković. 
Simona Halep je treća na WTA listi, a i ona je pohvalila reprezentativku Srbije. 
-Moram da čestitam Jeleni: Bila si sjajna! Odličan je ovo uspeh za dve nedelje ovde. Uradila si sjajan posao i ovo je bilo čudesno finale. Stvarno sam srećna što sam pobedila. Ovo mi je najveći uspeh u karijeri i nikad ga neću zaboraviti – rekla je Halep.

Povezana vest:  Đoković: Boriću se za trofej i ove godine