Antonio Conte Juventusl

Konte: Igrači rođeni van Italije da igraju za državni tim

Selektor reprezentacije Italije Antonio Konte rekao je danas da bi strani fudbaleri italijanskog porekla trebalo sami da odluče da li će igrati za „azure“. Konte je pozvao u reprezentaciju fudbalera Palerma Franka Vaskesa, rođenog u Argentini i napadača Sampdorije Brazilca Edera. Obojica imaju italijanske pasoše. 
-Nisam prvi i sigurno neću biti poslednji koji je to uradio – rekao je Konte. 
Selektor Italije naveo je da je Vaskes od početka želeo da igra za reprezentaciju Italije. 
-Nisam ga naterao da prihvati poziv – rekao je Konte. 
Vaskesova majka rođena je u Padovi, u severnoj Italiji, a Ederov pradeda je bio iz Treviza. 
-Mauro Kamoranezi je osvojio Svetsko prvenstvo sa Italijom. Takođe, za državni tim igrali su još (Kristijan) Ladezma, (Gabrijel) Paleta, Tijago Mota, Amauri i Romulo. Na prošlom Mudijalu od 736 fudbalera koji su igrali, 83 nije rođeno u zemljama za čiju su reprezentaciju nastupili – rekao je Konte. 
Trener Intera Roberto Mančini rekao je da samo italijanski fudbaleri zaslužuju da igraju za Italiju. 
-Svakome ko nije rođen u Italiji, čak iako ima italijanske rođake, trebalo bi zabraniti da igra za reprezentaciju Italije – rekao je on. 
Italija će u subotu u Sofiji igrati protiv Bugarske kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, a tri dana kasnije u Torinu prijateljsku utakmicu protiv Engleske. Italija je druga na tabeli Grupe H sa 10 bodova, koliko ima I prvoplasirana Hrvatska. 

Povezana vest:  Bufon: Titula za Del Pjera, Vučinić: Još ne verujem