trkulja kzn krown plaza

Humanitarni koncert za pomoć poplavljenom stanovništvu

Veliki humanitarni koncert „Balkanopolis i prijatelji“ čiji je prihod od prodatih ulaznica namenjen stanovništvu Srbije sa područja pogođenih prošlogodišnjim poplavama, održaće se 15. maja u Kombank Areni.
Na koncertu će nastupiti poznati beogradski muzičar, multiinstrumentalista Slobodan Trkulja sa svojim ansamblom Balkanopolis i specijalni gosti, najpoznatija portugalska fado pevačica Mariza, američka soul i džez pevačica Oleta Adams, mlada arapska zvezda Majsa Kara i kompozitor i pevač iz Senegala, Baba Mal.
Kako je danas na konferenciji za novinare u hotelu Crowne Plaza rekao autor projekta Trkulja ovim humanitarnim koncertom obeležiće se godinu dana velike solidarnosti u vreme poplava iz maja 2014. godine i označiti početak kampanje prevencije, da nam se isto nikad više ne ponovi. 
Direktor vladine Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Marko Blagojević zahvalio je Gradu Beogradu i gradonačelniku Siniši Malom na pomoći oko ogranizacije koncerta.
-Mi krećemo od nule i potrebna nam je sva pomoć koju možemo da dobijemo i nema tih vrata na koja nećemo zakucati da dobijemo pomoć za prevenciju od elementarnih nepogoda kojih je u Srbiji mnogo – rekao je Blagojević.
On je dodao da koncert dolazi u pravom trenutku, kada kao zemlja počinjemo da se bavimo prevencijom, nacionalni program za upravljanje rizicima od elementarnih nepogoda je usvojen u decembru prošle godine a napravljen je u saradnji sa najboljima u toj oblasti – Svetskom bankom, Ujedinjenim nacijama, Evropskom unijom, Ambasadom Švajcarske. 
Za njegovu realizaciju potrebna je sva raspoloživa pomoć, dobrodošla je pomoć muzičara kao što je Trkulja da se pokrene svest građana o neophodnosti prevencije.
-Prevencija je nešto čime država mora ozbiljno da se bavi, ali bez građana i njihove podrške i saradnje to će biti skoro nemoguće – istakao je Blagojević.
Autor projekta Trkulja rekao je da svi umetnici nastupaju bez honorara i da mu je veoma drago što organizuje koncert za sve dobre ljude koji su pokazali predivnu solidarnost prošle godine u vreme velikih majskih poplava.
-Čast mi je što sam domaćin istaknutim umetnicima iz sveta, koji će nam još jednom dati podršku. Pre svega mislim na moju dragu prijateljicu, fado divu, Marizu, koja je osvedočeni prijatelj našeg naroda i koja je bila da nas poseti kada nam je bilo najteže – istakao je Trkulja.
On je pozvao publiku da dođe u što većem broju i tako iskaže svoju solidarnost kao i društveno odgovorne firme da pomognu kupovinom VIP ulaznica koje su namenjene isključivo njima.
Lajt motiv koncerta je solidarnost, Grad Beograd je obezbedio besplatnu salu u udarnom majskom terminu, umetnici nastupaju bez honorara a cena karata je od 750 do 1900 dinara, rekao je Trkulja.
Karte su puštene u prodaju danas a sav prihod od prodatih ulaznica biće namenjen područjima koja su pogođena prošlogodišnjim poplavama. 

Povezana vest:  Senzacionalna La Lana u retro fazonu!