van_gal_bajern_trenerLuis van Gal: Osećam radost zbog Murinja

 

Na Santiago Bernabeu u subotu su fudbaleri Intera i Bajerna lovili treću ovosezonsku titulu. Tu sreću uspeli su da osete igrači italijanske ekipe jer su slavili sa 2:0. Apsolutni junak na utakmici bio je Argentinac Dijego Milito koji je postigao oba gola i to na maestralan način. Uprkos porazu, trener Bajerna Luis van Gal nije bio nezadovoljan, već je ponosno rekao:

Povezana vest:  Janković: Težak udarac, ali moramo da se podignemo

-Posle utakmice sam čestitao i zagrlio svakog od svojih igrača. Bila je ovo velika sezona za nas i čast mi je bilo voditi te momke. Isto tako, odigrali su odličnu finalnu utakmicu i ne mogu biti ljut kada izgubimo na ovakav način – rekao je Holanđanin i čestitao protivniku:

-Osećam radost zbog Murinja. Znamo se jako dobro, radili smo zajedno i mogu reći da je osvojio ovu veliku titulu u svom stilu.“

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, APOEL pao u finišu, Čelsi sa prednošću na revanš

Van Gal i Murinjo zajedno su radili u Barseloni, od 1997. do 2000. kada je Van Gal bio prvi trener a Portugalac njegov pomoćnik.

Posle finala u Madridu, novinari su pitali Van Gala da li je mogući razlog poraza neigranje Franka Riberija, na što je Van Gal odgovorio:

-Neću tražiti alibije, niti imam pravo na njih. Igrali smo bez Riberija i protiv Juventusa i protiv Liona, pa smo slavili. Možda je nedostajala trunka kreacije više u našoj igri koju bi doneo Riberi, ali to nije razlog našeg poraza.

Povezana vest:  Vilanova se sastao sa Gvardiolom u Njujorku