mne rusija

Reprezentacija Crne Gore može da bude i diskvalifikovana 

Sudija međunarodnog Suda za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani, Lučo Kolantuoni, veruje da će prekinuti meč između Crne Gore i Rusije u Podgorici biti registrovan službenim rezultatom u korist gostiju.
Ta utakmica G grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope prošlog petka je prekinuta već u prvom minutu pošto je ruski golman Igor Akinfejev pogođen sa tribina bakljom u glavu i morao je da bude prebačen u bolnicu, gde su mu dijagnostifikovane opekotine na vratu i blaži potres mozga.
Uprkos tome, sudija je posle dužih konsultacija odlučio da nastavi meč, a definitivno ga je prekinuo u 68. minutu nakon ponovljenog incidenta crnogorskih navijača, koji su tvrdim predmetom pogodili protivničkog igrača Kombarova.
-Ako bih morao da se bavim prognozama rekao bih da će Crna Gora izgubiti utakmicu službenim rezultatom 3:0. Pored toga, Crna Gora može da bude i diskvalifikovana iz daljih borbi za plasman na Evropsko prvenstvo. S pravne tačke gledišta, ono što se dogodilo u Podgorici je zločin i sva lica koja su u tome učestvovala treba kazniti – rekao je Kolantuoni, a prenosi TASS.
Susret između Crne Gore i Rusije obeležen je brojnim incidentima na tribinama, a prekinut je pri rezultatu 0:0.

Povezana vest:  Donovan ponovo na pozajmici u Evertonu