gary neville

Nevil: Siti nije kao Junajted, nema pobednički mentalitet

Nekadašnji kapiten Mančester Junajteda Geri Nevil rekao je danas da je menadžer Sitija Manuel Pelegrini ne može da beleži veće uspehe jer gradski rival nema pobednički mentalitet.
-Nema sumnje da Siti ima problem sa mentalitetom. Oni ne mogu da konstantno osvajaju trofeje, što nije odlika velikih timova. Kada osvojis titulu moraš još da budeš gladan kako bi odbranio trofej. To mogu samo vrhunski klubovi kao što je Junajted, Barselona i Real – rekao je Nevil za Skaj Sport.
Mančester Siti se porazom od Kristal Palasa (2:1) u Premijer ligi praktično oprostio od odbrane titule, pošto lider Čelsi ima devet bodova više i utakmicu manje.
Ekipa Manuela Pelegrinija je zbog loših rezultata u poslednjim utakmicama pala na četvrto mesto sa 61 bodom, iza Arsenala i Mančester Junajteda.
Nevil je celu karijeru proveo u Junajtedu, za koji je od 1992. do 2011. godine odigrao 602 utakmice i postigao sedam golova.
Sa „Crvenim đavolima“ osvojio je osam titula Premijer lige, dve Lige šampiona, tri FA kupa, dva Liga kupa, tri Komjuniti šilda, Interkontinentalni kup i Svetsko klupsko prvenstvo.
Nevil je posle igračke karijere odlučio da se oproba kao trener, a trenutno je pomoćnik Roju Hodžsonu u reprezentaciji Engleske.

Povezana vest:  Komoli: Liverpul mora da zadrži Suaresa

PHOTO: Mike Hewitt/Getty Images Sport