maradonaMaradona: Nismo favoriti ali možemo da iznenadimo

 

Selektor fudbalske reprezentacije Argentine Dijego Maradona rekao je danas da njegova ekipa nije favorit na predstojećem Svetskom prvenstvu, ali da će prisustvo igrača Barselone Lionela Mesija mnogo uticati na igru „gaučosa“ u Južnoj Africi.

Selektor Argentine smatra da će Mesi biti korisniji nacionalnom timu u Južnoj Africi, nego što je on bio na Mundijalu 1986. godine, kada su „gaučosi“ trijumfovali, a Maradona proglašen za najboljeg igrača na turniru.

-Znamo da nismo favoriti, ali ćemo mnoge iznenaditi. Gladni smo slave. Mesi je bolji nego što sam ja bio 1986. godine u Meksiku. On je najbolji fudbaler sveta. Obajsnio sam mu da mora da bude vođa na terenu i on je to shvatio – rekao je Maradona argentinskim medijima.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Inter slavio u 88. minutu, Marković promašio pobedu

-Sreća što je Mesi Argentinac, pa može da igra za našu reprezentaciju – dodao je on.

Maradona je u nekoliko navrata rekao da opušteno čeka početak takmičenja na Svetskom prvenstvu, ali da veruje da Argentina može da ostvari dobar rezultat.

Argentina će na Mundijalu igrati u Grupi B sa Nigerijom, Južnom Korejom i Grčkom.

Povezana vest:  Tores: Ostajem u Liverpulu

-Grupa je solidna. Imamo sve što nam je potrebno da postanemo svetski prvaci – rekao je on.

Maradona je pohvalio napadača Intera Dijega Milita, koji je sa dva gola protiv Bajerna iz Minhena doneo italijanskom timu pobedu u finalu Lige šampiona.

-Milito je postigao dva sjajna gola, zbog čega sam ga uvrstio u tim za Mundijal. Nisam iznenađen njegovim igrama, imao je spektkularnu sezonu. Ali, imamo i Lea (Mesi), (Karlosa) Teveza i Kuna (Serhija Aguera) – rekao je Maradona.

Povezana vest:  Drmić prešao u Bajer iz Leverkuzena

Selektor Argentine rekao je i da će u Južnoj Africi možda igrati u formaciji sa tri napadača, ali nije želeo da objasni zbog čega u nacionalnom timu nema fudbalera Intera Havijera Zanetija i Estebana Kambijasa.

-Opet o spisku… Sve je gotovo. Već sam poslao spisak fudbalera – rekao je on i dodao da nije mogao da izostavi iz tima fudbalera Mančester sitija Teveza, koji je, prema anketama, najpopularniji igrač u Argentini.