Rolling StonesStonsi posle 16 godina na vrhu britanske liste albuma

 

Roling Stonsi (Rolling Stones) su prvi put posle 16 godina dospeli na prvo mesto liste najprodavanijih albuma u Velikoj Britaniji, zahvaljujući novom izdanju njihovog mitskog albuma „Exile on Main Street“ iz 1972.

Taj rok-bend je na prvom mestu britanske liste albuma poslednji put bio 1994, sa albumom „Voodoo Lounge“.

Povezana vest:  Mjuz od septembra snimaju novi album

„Exile on Main Street“ koji je u prodaji od 17. maja, smatra se jednim od najboljih albuma u rok-istoriji. Novo izdanje čini poboljšana verzija originalnog albuma i deset numera koje su sada prvi put objavljene.

Na drugom mestu liste najprodavanijih albuma u Velikoj Britaniji je grupa „Fejtles“ (Faithleš) sa albumom „The Dance“, a na trećem Plan Bi (B) i album „The Defamation Of Strickland Banks“. Slede „Bejsbols“ (The Baseballs) i album „Strike 5“ i Lejdi Gaga (Lady) i „The Fame“ na četvrtom i petom mestu.

Povezana vest:  Dino Šaran poziva fanove da se pridruže stvaranju istorije benda "Letu Štuke"

Na listi singlova prvo mesto zauzima B.o.B i pesma „Nothin’ On You“, a drugi je Džejson Derulo (Jason) i numera „Ridin’ Solo“. Među prvih pet na listi su i „Good Times“ grupe „Rol Dip“ (Roll Deep), „All Night Long“ Aleksandre Berk (Alexandra Burke) i „Stereo Love“ Edvarda Maje (Edward Maya).