ashley jung

Junajtedu derbi Mančestera, sjajni Jang

Fudbaleri Mančester Junajteda savladali su danas Mančester Siti na Old Trafordu sa ubedljivih 4:2 (2:1) u derbiju 32. kola engleske Premijer lige. Ekipa Luja Van Gala je u fenomelnalnoj utakmici potpuno nadigrala gradskog rivala i učvrstila se na mestu koje direktno vodi u Ligu šampiona, a duel je obeležio „preporođeni“ Ešli Jang.
Engleski reprezentativac je postigao gol i asistirao za dva Maruanu Felainiju i Krisu Smolingu i zasluženo prigrabio epitet najboljeg igrača na „Teatru snova“.
Start meča nije nagoveštavalo da bi Siti mogao da doživi debakl, pošto je u 8. minutu Serhio Aguero posle jedne lepe akcije doveo svoj tim u vođstvo.
Ipak, samo nekoliko trenutaka kasnije Jang se posle centrašuta najbolje snašao u kaznenom prostoru „građana“ i izjednačio, a ubrzo i preokrenuo rezultat sa dva „čarobna“ poteza. Prvo je proturio jednom igraču kroz noge, a potom idealno pogodio u glavu Felainija za 2:1.
Junajted je nastavio u istom tempu i u nastavku i sa nova dva gola „slomio“ tim Manuela Pelgrinija preko Huana Mate i Smolinga.
Sve što je Siti uspeo do kraja da uradi je drugi gol Aguera u finišu susreta.
Rezultati i strelci:
Kvins Park Rendžers – Čelsi 0:1 (Fabregas 88)
Mančester Junajted – Mančester Siti 4:2 (Jang 14, Felaini 27, Mata 67, Smoling 73. – Aguero 8, 89)
Juče:
Sautempton – Hal 2:0
Sanderlend – Kristal Palas 1:4
Totenhem – Aston Vila 0:1
Vest Bromvič Albion – Lester 2:3
Vest Hem – Stouk 1:1
Svonsi – Everton 1:1
Barnli – Arsenal 0:1
Ponedeljak:
Liverpul – Njukasl (21)
Tabela: Čelsi 73 bodova, Arsenal 66, Mančester Junajted 65, Mančester Siti 61, Sautempton 56, Liverpul 54, Totenhem 54, Svonsi 47, Vest Hem 43, Stouk 42…

Povezana vest:  Crvena zvezda pobedila Ankaran