Danska ministarka sporta Ane Halsboe Jorgensen istakla je danas da uprkos lošoj odluci o dodeli domaćinstva fudbalskog Svetskog prvenstva Kataru, nije rešenje bojkotovati turnir.

Ona je gostujući na lokalnoj televiziji TV2 rekla da će selekcija ići na Svetsko prvenstvo, koje se održava naredne godine od 21. novembra do 18. decembra.

Selekcija Danske plasirala se u utorak na Svetsko prvenstvo, nakon minimalne pobede nad Austrijom u Grupi F. Danska je do sada ostvarila svih osam pobeda u kvalifikacijama, bez primljenog gola.

Povezana vest:  Urugvajci umorni zbog maratonskog puta u London

Katar se suočio sa kritikama zbog diskriminatornih zakona, kao i zbog loših uslova za rad migranata, koji rade na izgradnji infrastrukture pred Svetsko prvenstvo.

Nijedna zemlja nije se odlučila za bojkot, iako se Norveška suočava sa pozivima nekoliko klubova, uključujući Rozenborg i Tromso da to učini.

Zalivska zemlja je 2010. godine dobila domaćinstvo turnira, a Medjunarodna fudbalska federacija (Fifa) je zatim pokrenula istragu zbog sumnji na korupciju. Istragom nisu pronadjeni dokazi, koji bi Kataru oduzeli domaćinstvo.

Povezana vest:  Nikola Petković: Dva meča nedeljno? Neka samo potraje!