Čuveni muzičar Julijan Rahlin održao je izuzetan koncert za violinu i violu 12. oktobra u Kolarčevoj zadužbini, zajedno sa svojom suprugom, violinistkinjom Sarom Mekelrevi, a na sceni im se pridružila i Julijanova majka, pijanistkinja Sofi Rahlin. Beogradska publika je veoma srdačno ispratila koncert uz česte ovacije, a sami izvođači su takođe bili oduševljeni publikom, što se videlo iz njihovih osmeha i aplauza publici.

Povezana vest:  Najprodavanija "Lagunina" knjiga "A planine odjeknuše"

Izvedena su dela Mocarta – Duo za violinu i violu br. 1 u G duru, Pendereckog – Čakona, Debisija – Sonata za violinu i klavir, Vijenjavskog – Etide kapriča za dve violine op. 18, Prokofjeva – Sonata za dve violine u C duru op. 56 i Šostakoviča – Pet komada za dve violine i klavir. Organizator koncerta je Centar beogradskih festivala – CEBEF. Koncert je održan u skladu sa važećim bezbedonosnim merama uz redukovan kapacitet dvorane.

Povezana vest:  Knjiga o Milutinu 50. put pred publikom

Rahlin je već nekolio puta bio gost Beograda i uvek ističe da se u glavnom gradu Srbije oseća odlično, što je pomenuo i u svojoj video poruci snimljenoj za srpsku publiku.

Posle Beograda Rahlin svoju koncertnu turneju nastavlja u Italiji.

PHOTO: Belkisa Beka Abdulović