juventus slavljeJuventus pobedio Monako u prvoj četvrtfinalnoj utakmici

Fudbaleri Juventusa pobedili su večeras u Torinu Monako sa 1:0, u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona.
Jedini gol na utakmici postigao je Arturo Vidal u 57. minutu iz jedanaesterca.
Prvu šansu na utakmici imao je Juventus u 7. minutu, kada je Klaudio Markizio dobro pronašao Alvara Moratu, ali je španski fudbaler iz voleja loše šutirao. Minut kasnije pokušao je i Karlos Teves, a golman Monaka Danijel Subašić uspeo je da odbrani.
Monako se nakon toga oslobodio pritiska i zapretio u dva navrata, preko Fereire Karaska, ali je golman crno-belih Đanluiđi Bufon oba puta odbranio. Ekipe nisu imale većih prilika sve do 27. minuta kada je Markizio dobro pronašao Tevesa, ali je njegov volej udarac odbranio Subašić.
Monako se dobro branio, obe ekipe su igrale borbeno, ali nisu napravile priliku sve do poslednjeg minuta prvog poluvremena, kada je Teves dobro pronašao Vidala pred golom Monaka, ali je Čileanac iz izgledne prilike promašio.
Francuski tim dobro je počeo drugo poluvreme, u 54. minutu šansu je imao Silva, ali je Bufon odbranio. Minut kasnije dosuđen je penal za Juventus, pošto je Rikardo Karvaljo oborio Moratu u kaznenom prostoru. Vidal je u 57. minutu poslao golmana u suprotnu stranu I doneo vođstvo crno-belima.
Monako je ubrzo mogao da izjednači, posle dobrog šutra Žofrija Kondogbije u 63. minutu, ali je Bufon uspeo da prebaci loptu preko prečke. Juventus je u tom trenucima čuvao loptu, ali su gosti u 72. minutu imali šansu preko Dimitra Berbatova, koji je posle kornera šutirao preko gola.
Juventus je do kraja utakmice kontrolisao igru i minimalnom prednošću ide na revanš u Monako.
Revanš utakmica igra se 22. aprila u Monaku.

Povezana vest:  Ibrahimović prelazi na pozajmicu u Milan