dejan radonjic 19032015 002Radonjić: Pravi kad je bilo najvažnije

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je večeras da je zadovoljan pobedom i vođstvom protiv Partizana, ali da njegov tim mora da ostane skoncentrisan u nastavku polufinalne serije plej-ofa ABA lige.
-Težak meč, startovali smo dobro, ali Partizan ima veliko iskustvo i nalazi se u dobroj formi, zbog čega se vratio u igru. U drugom poluvremenu imali smo problema u napadu, ali smo kada je bilo najbitnije pogađali i rešili meč u našu korist – rekao je Radonjić na konferenciji za medije u hali Pionir.
On je istakao da se nada da će crveno-beli u drugom meču ponoviti večerašnju partiju.
-Jako poštujemo ekipu Partizana i niko ne sme da pomisli da je sve gotovo. Velika borba tek predstoji i svi smo toga svesni. Zadovoljstvo je tu, ali to mora da se zaboravi.
Radonjić je istakao da je iz taktičkih razloga Boban Marjanović imao manju minutažu.
-Vodili smo računa o kvalitetu Mačvana na poziciji pet, a ništa drugo nije u pitanju. Imao je na kraju dobru minutažu, a kada je bilo najvažnije Marjanović je bio pravi-zaključio je Radonjić.
Košarkaš Jaka Blažič dodao je da srećan zbog prednosti i vođstva u seriji.
-Prva utakmica, probili smo led. Odigrali smo dobru odbranu, ali ma još da se igra i idemo dalje“, rekao je Blažič.
Slovenački bek prokomentarisao je povredu oka Nikole Milutinova posle duela sa njim.
-Sve je bilo u žaru borbe, izgubio sam loptu i hteo da ispravim grešku. Žao mi je što nije mogao da nastavi meč i nadam se da će Partizan biti kompletan-poručio je Blažič.
Polufinalna serija igra se na tri pobede, a naredni meč na programu je već sutra od 21 sat u hali Pionir.

Povezana vest:  Djordjević: Interesuje nas samo pobeda protiv Belgije