gvardiola opsuetn

Gvardiola: Ostajem u Bajern i sledeće sezone

Trener minhenskog Bajerna Pep Gvardiola potvrdio je danas da će ostati na kormilu Bavaraca i sledeće sezone, preneo je BBC.  On je tako demantovao glasine da će sledeće sezone preuzeti Mančester Siti, umesto Manuela Pelegrinija kome se navodno, već sprema otkaz.
-Moja budućnost izgleda ovako: u sredu slobodan dan, a trening u četvrtak i naravno, sledeće godine – biću ovde. To je moja budućnost – rekao je Gvardiola kada su ga novinari pitali o planovima za budućnost.
Gvardiola je prošle godine, u prvoj sezoni sa Bajernom osvojio „duplu krunu“, a ove sezone namerava da ostvari najmanje isti cilj.
Bajern, koji je ubedljivo prvi na tabeli u Bundesligi sa 12 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Volfsburg, mogao bi već predstojećeg vikenda da osvoji titulu prvaka Nemačke.
Ambicije Bavaraca da osvoje Ligu šampiona, sada su međutim, malo splasnule, pošto su u prvoj utakmici četvrtfunala izgubili od Porta sa 3:1. Revanš meč na programu je u utorak na Alijanc areni.
Gvardiola je tokom četiri godine provedene na mestu trenera u Barseloni osvojio 14 titula.
-Kad pobediš, onda si genije, ali ako izgubiš onda si pred mnoštvom problema. Ipak, sve je to deo mog posla. Znam u kom sam klubu i nije dovoljno osvojiti Bundesligu i Kup Nemačke. Samo je ‘tripla kruna” dobvoljno dobra za klubove kao što su Real, Barselona il Bajern. Ipak, ponosan sam što sam ovde sa ovim igračima – rekao je Gvardiola, čiji ugovor sa Bavarcima ikstiče 2016. godine.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Čelsi protiv Benfike za nastavak serije i polufinale LŠ