aleksandar_stanojevic_trening_pynikKVALIFIKACIJA ZA LŠ

Stanojević želi pobedu protiv Helsinkija

 

Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je danas da bi u predstojećoj utakmici protiv Helsinkija, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, bio zadovoljan bilo kojom pobedom i da najverovatnije u timu neće biti kapitena Mladena Krstajića.

-Utakmica sa Helsinkijem je najvažnija za nas pošto predstavlja put ka evropskim takmičenjima i Ligi šampiona. U meč ulazimo motivisano i koncentrisano i jedva čekamo da počne. Želeo bih da pobedimo bilo kojim rezultatom. Naravno, bilo bi bolje da pobedimo sa 3:0 i ne primimo gol, ali svaka pobeda je dobrodošla – rekao je Stanojević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Povezana vest:  Liverpul slavio u Londonu, ponovo na čelu Premijer lige

Fudbaleri Partizana i Helsinkija sutra od 20.45 na stadionu u Humskoj igraju prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Stanojević je rekao da su Helsinki i protivnik crno-belih u drugom kolu kvalifikacija Pjunik potpuno razlicite ekipe i da finski tim po kvalitetu podseća na Briž ili Apoel.

-Mogu dobro da odigraju, opasni su iz prekida, ali spemili smo se, imamo načina da ih sprečimo – rekao je on.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Šalke i Real u polufinalu, Evropa nema vladara

Trener srpskog šampiona rekao je da su šanse da kapiten Mladen Krstajić sutra bude u timu „50-50“, ali da stručni štab neće rizikovati, kako iskusni fudbaler ne bi pogoršao povredu. Sutrašnji meč sigurno će propustiti Džozef Kizito.

-Voleo bih da Krstajić bude u timu, on je vođa ekipe. Ali, nećemo rizikovati, igra se 180 minuta, on je važan igrač i ne želimo da ga izgubimo za nastavak sezone. Imamo spremne zamene – rekao je Stanojević.

Krstajića bi u timu mogli da zamene Aleksandar Lazevski ili Vojislav Stanković, a trener crno-belih rekao je da Lazevski ima veće šanse da bude u ekipi.

Povezana vest:  Hodžson: Ne plašimo se bilo kog protivnika

Upitan da li su pojačanja Ivica Iliev i Milan Smiljanić u kombinaciji za sastav, Stanojević je rekao da je napadač bliži timu.

-Nisu spremni pošto su tek sedam dana sa nama i obavili su tri treninga sa ekipom. Drugačije je sa napadačem nego sa veznim igračem, koga čega mnogo više zadataka. U ovom trenutku Iliev je bliži takmičarskoj ekipi – rekao je Stanojević.