antic_i_deca_kovilovoNastavak Projekta „Veruj u sebe“

ANTIĆ I FUDBALERI UGOSTILI DECU IZ DOMOVA BEZ RODITELJSKOG STARANJA

 

U sportskom centru Kovilovo, selektor nacionalnog fudbalskog tima Radomir Antić i reprezentativci ugostili su decu iz Domova bez roditeljskog staranja. U organizaciji Delta humanitarnog fonda, 45 dece iz Doma za zaštitu dece i odojčadi iz Zvečanske i Dečijeg sela iz Sremske Kamenice provelo je vreme u druženju sa fudbalerima koji se u Kovilovu pripremaju za SP u Južnoj Africi.

Povezana vest:  Čelsi u finalu FA kupa

Selektor fudbalske zigic_i_decareprezentacije Srbije Radomir Antić i fudbalski reprezentativci kroz druženje i igru razgovarali su sa decom o svemu onome što čini život profesionalnog sportiste – motivaciji za bavljenje sportom, posvećenosti treninzima, verovanju u svoje sposobnosti, samopouzdanju, podršci, odsustvu podrške, uspehu i neuspehu… ali i o predstojećem fudbalskom prvenstvu i pripremama reprezentacije Srbije za nastup na njemu. Fudbaleri su pričali o tome koliko je truda i rada potrebno za ostvarenje profesionalnih ciljeva, ali i koliko su sport i timski duh važni za razvoj svakog pojedinca.

Povezana vest:  Blater 12. juna u poseti Srbiji

Nakon druženja, deca su prisustvovala redovnom treningu fudbalera. Dobrovoljci su dobili mogućnost da se i sami oprobaju na treningu – u zagrevanju i istezanju, ali i da zaigraju fudbal sa najboljim igračima Srbije.

Poseta dece iz domova za zaštitu dece bez roditeljskog staranja Kovilovu, organizovana je u okviru projekta Delta Humanitanog Fonda pod nazivom Veruj u sebe, sa ciljem da pomogne stvaranje pozitivne slike o sebi  i svojim mogućnostima, motiviše decu na učenje, bavljenje sportom i napredovanje u svakom smislu, a uz pomoć ljudi koji su se istakli u svojim profesijama.

Povezana vest:  Meč između Parme i Juventusa odložen zbog snega

Na odlasku, deca su od Delta Sport Grupe koja je podržala projekat, dobila NIKE lopte, majice i tradicionalne narukvice projekta „Veruju sebe“, a zatim su se fotografisala sa sportistima.