pep gvardiola super

Gvardiola ponosan na igrače

Trener Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola rekao je da je ponosan na svoju ekipu uprkos porazu od Borusije iz Dortmunda u polufunalu Kupa Nemačke. Bajern nije uspeo da se plasira u finale Kupa, pošto je sinoć posle izvođenja jedanaesteraca izgubio od Borusije iz Dortmunda. U regularnom toku i posle produžetaka bilo je 1:1, a ekipa iz Dortmunda je dobila penal seriju sa 2:0. 
-Ponosan sam na moju ekipu kao nikad pre. Ne možeš da kritikuješ ekipu ako je igrala dobro. Ponosan sam na igrače. Učinili su sve što su mogli i zadovoljan sam – rekao je Gvardiola preneli su britanski mediji. 
-To je bila najbolja utakmica Bajerna protiv Borusije otkako sam došao u Nemačku. Kod izvođenja penala bili smo umorni. Čestitam Borusiji i želim joj sreću u finalu – dodao je on. 
Sva četiri fudbalera Bajerna promašili su penal, kapiten Filip Lam I Ćabi Alonso su se okliznuli, šut Marija Gecea odbranio je golman, a Manuel Nojer pogodio je prečku. 
-Naravno da ćete se nekad okliznuti, ali strašno je kada vam se to dogodi u polufinalu. Sigurno da postoje bolji momenti da vas noga izda. Propustili smo da rešimo utakmicu u regularnom delu i produžecima. Srećniji tim je pobedio. Šteta što nismo ušli u finale jer smo to mnogo želeli, ali čestitam protivniku – rekao je Lam. 
Bajern je pokušavao da ostane u igri za trti trofeja u sezoni. Titulu u Bundesligi je odbranio za vikend, a u polufinalu Lige šampiona igraće protiv Barselone. 

Povezana vest:  31. KOLO BUNDES LIGE, Tošićeva dva gola za pobedu