FSS_logoEP KVALIFIKACIJE MLADI

Srbija – Danska 3:2

 

U prvoj utakmici druge faze kvalifikacija za prvenstvo Evrope, omladinska reprezentacija Srbije, igrači do 19 godina, pobedila je u Halu u Austriji selekciju Danske rezultatom 3:2 (2:2).

Golove za Srbiju postigli su Danijel Aleksić u 23, Filip Đuričić u 28. i Marko Šćepović u 57. minutu, a strelci za Dansku bili su Marsel Romer u 15. i Baškim Kadri u 45. minutu.

Povezana vest:  Ančeloti srećan što je zadržao posao u Čelsiju

Utakmica je odigrana na Gradskom stadionu u Halu pred oko 500 gledalaca, a sudio je Bobi Maden iz Škotske.

Srbija: Dmitrović, Liščević, Rodić, Nastasić, Aleksić (Brašanac), Ignjoski, Šćepović (Stevanović), Ljajić, Marković, Đuričić (Gudelj), Mlanović.

Danska: N. Larsen, Andersen, Delani (Vihman), Heg, Jorgensen (Korlu), Kadri (Bojsen), E. Larsen, J. Larsen, M. Larsen, Nilsen, Romer.

Povezana vest:  Japanski fudaleri prete bojkotom reprezentacije

Mladi srpski fudbaleri uspešno su počeli završnu fazu kvalifikacija za prvenstvo Evrope. U veoma zanimljivoj utakmici, u kojoj su oba tima igrala krajnje otvoreno i napadački, zabeležili su pobedu protiv Danske i na taj način ispunili prvu trećinu zacrtanog plana.

Pored Srbije i Danske, na kvalifikacionom turniru u Austiji učestvuju još selekcije Švajcarske i domaćina, a na završni turnir prvenstva Evrope plasiraće se samo prvoplasirani tim.

Povezana vest:  Zvezda igra u Užicu, Partizan docekuje Voždovac

Reprezentacije Srbije će 27. maja igrati protiv Austrije, a tri dana kasnije u poslednjem kolu sastaje se sa Švajcarskom.