cicaritoČičarito: Anćeloti kao Ferguson, daje slobodu u igri

Fudbaler madridskog Reala Havijer Ernandez Čičarito koji je posle odlučujućeg gola kojim je kraljevski klub odveo u polufinale Lige šampiona postao pravi junak Madrida, ocenio je da je trener Karlo Anćeloti najzaslužniji za njegov uzlet.
Čičarito od ove sezone igra na pozajmici u Realu iz Mančester junajteda.
Čičarito je bio heroj cetvrtfinalne utakmice Lige šampiona protiv Atletika u kojoj je postigao jedini i odlučujući gol
-Anćeloti je mnogo bliži nama igračima, nego što je to Van Gal u Junajtedu. On na nas prenosi mirnoću, dok je Holanđaninu najvažnija disciplina i strogost. Anćeloti je kao Aleks Ferguson, jer vam daje više slobode u igri-rekao je Čičarito u intervjuu radio stanici „Kadena ser“.
On je naglasio da je strpljivo čekao svojih pet minuta.
-Bio sam strpljiv i imao sam veru da ću uspeti. Uostalom, ceo moj život je takav, uvek sam plivao protiv struje…Pokazao sam ipak, da zahvaljujući Bogu, uspem u onome što naumim. Nisam konformista, Ipak, imao sam teške trenutke i mesece-rekao je Čičarito koji je pre mesec dana priznao da često plače jer nema šansu da pokaže svoj fudbalski dar.
Na pitanje novinara da li je padao u depresiju u mesecima u kojima nije igrao, Čičarito ističe da je bio ‘i više nego depresivan“.
-Bio sam isfrustriran, jer sam toliko želeo da dam doprinos ekipi- rekao je Čičarito.
Meksički internacionalac priznaje da je veliki vernik i da je za njega „Bog sve“.
-Verujem u Boga. ali smatram da je i za osobe koje nisu religiozne najvažnije da budu dobri ljudi. Najvažnije je da nikome ne učiniš ništa loše dok pokusavaš da ostvariš svoje snove. To što igram za Real i što nastupam u Ligi šampiona ne čini me ništa boljim od onog dečaka koji ide u školu, Samo pokušavam da ostvarim svoj san, koji živim još od rođenja- rekao je Čičarito.
Dvadesetšestogodišnji Čičarito igrao je ove sezone za Real na ukupno 27 utakmica i postigao osam golova.
Meksički internacionalac je za Junajted od 2010. nastupio na 154 meča u svim takmičenjima i postigao 59 golova, uz dve osvojene Premijer lige – 2011. i 2013.

Povezana vest:  DBU traži poseban sud za borbu protiv nameštanja