Massimiliano Allegri MARCO BERTORELLO AFPMasimilijano Alegri: Osvojiti četiri uzastopna skudeta izuzetna stvar

Fudbaleri Juventusa osvojili su četvrtu uzastopnu šampionsku titulu u Italiji, pošto su danas u Đenovi pobedili Sampdoriju sa 1:0, u utakmici 34. kola Serije A.
Jedini gol postigao je Arturo Vidal u 32. minutu. Crno-belima je četiri kola pre kraja bio potreban bod kako bi matematički ozbezbedili titulu.
To je 31. šampionska titula Juventusa, a prva pod vođstvom trenera Masimilijana Alegrija, koji je ove sezone preuzeo ekipu od Antonija Kontea.
-Moji prvi dani u klubu su bili dobri. Imao sam pet ili šest igrača i izgubili smo prijateljsku utakmicu od Lučenta – rekao je Alegri kroz smeh.
-Posle toga došli su i ostali igrači i pokušao sam da naparavim čvrstu grupu. Počeli smo da radimo a da nismo upropastili rad u prethodne tri izuzetne godine – dodao je on.
Alegri je zahvalio svima u klubu koji su učestvovali u velikom uspehu.
-Igrači imaju velike ljudske kvalitete, kao i tehničke, pošto je osvojiti četiri uzastopna skudeta izuzetna stvar. Ali, sada ovo ludo veče moramo ostaviti po strani, pošto moramo da mislimo na takmičenja u Kupu i Ligi šampiona – rekao je Alegri.
On je u današnjoj utakmici odmorio ključne igrače, Andreu Pirla, Đorđa Kjelinija i Alvara Moratu.
Vidal, koji je i 2013. godine postigao gol protiv Palerma (1:0) za šampionsku titulu, rekao je „nikada nije video da se titula tako malo slavila“.
-Dali su nam 10 minuta. Približava nam se duel sa Realom. Naša radost je velika i zbog činjenice što smo obezbedili titulu čim se za to ukazala prilika, omogućavajući nam da se potpuno posvetimo Ligi šampiona – rekao je kapiten Juventusa Đanluiđi Bufon.
Golman reprezentacije Italije rekao je da je promena trenera bila teška i za igrače i za navijače.
-Ova titula ima poseban ukus za mene, ali i za igrače. Ona je dokaz da je naša ekipa izuzetno jaka mentalno i da je spremna da se žrtvuje. Promenili smo trenera u julu, a mnogi su mogli da sumnjaju u uspeh uključujući i nas – rekao je on.
Juventus posle 34 kola ima 79 bodova, a drugoplasirani Lacio 62. Sampdorija, koju sa klupe predvodi Siniša Mihajlović, pretrpela je prvi poraz u prvenstvu na domaćem terenu i sa 56 bodova zauzima peto mesto na tabeli, koje sledeće sezone vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa.
Takođe, to je prvi trofej Juventusa u sezoni od moguća tri. Ekipa iz Torina će igrati u finalu Kupa protiv Lacija, a u polufinalu Lige šampiona protiv Real Madrida.
Prva polufinalna utakmica igraće se u utorak od 20.45 u Torinu.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati i tabela 22. kola Premijer lige