logo_SP_futbal_2010_afrikaVelja želi da se dokaže na Svetskom prvenstvu

 

Posle sezone opterećene povredama i nedovoljnim igranjem u Arsenalu, meksički fudbaler Karlos Vela želi da iskoristi predstojeće Svetsko prvenstvo kao priliku da se pokaže.

-Bilo mi je teško ove godine. Nisam imao mnogo prilika da igram kada sam bio spreman. Posle toga su me mnoge povrede sprečile da budem u dobroj formi. Ali, verujem da još imam vremena da se spremim – rekao je fudbaler.

Povezana vest:  Robi Kin ide kod Bekama u LA Galaksi

Vela ima 21 godinu, a za mesto u napadu reprezentacije na turniru u Južnoj Africi takmiči se sa još šestoricom drugih igrača. On je rekao da se nada da će mu Mundijal „otvoriti vrata“.

Vela, međutim, nije iskoristio dve jedan-na-jedan prilike koje je imao u jučerašnjem porazu od 3:1 u prijateljskom meču sa Engleskom.

U prvoj sezoni u Arsenalu, 2008/09, igrao je odlično u Liga kupu i postigao je četiri gola, od čega je jedan het-trik. Ove sezone je igrao samo 11 puta, a status u ekipi ponovo mu je ugrožen, pošto je trener Arsen Venger prošle nedelje doveo centarfora Maruana Šamaka.

Povezana vest:  Nasri odsustvuje mesec dana sa terena zbog povrede kolena

-Trenutno razmišljam samo o igranju za Meksiko i dobrim nastupima na Svetskom prvenstvu, jer to može da vam otvori mnoga vrata. Ako ne u Arsenalu, onda ćemo videti gde – rekao je Vela.