FSS logo

FSS: Usvojene informacije o pripremama mlađih selekcija

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) usvojio je danas informacije o do sada urađenom u vezi priprema mlađih nacionalnih selekcija.
Mladoj reprezentaciji Srbije predstoji učešće na prvenstvu Evrope od 17. do 30. juna u Češkoj, dok će omladinska selekcija nastupiti na prvenstvu sveta, od 30. maja do 20. juna na Novom Zelandu.
Odbor za hitna pitanja FŠ takođe je analizirao urađeno sa aspekta realizacije projekta podizanja 12 velikih terena sa veštačkom travom širom Srbije, a od regionalnih saveza očekuju se konačni predlozi lokacija za podizanje terena i zahtevano je da proces bude završen do kraja sledeće nedelje, kada će na novoj sednici Odbora biti donesena odluka o mestima gde će oni biti izgrađeni. 
Do sada, najdalje su otišli predstavnici Regiona istočne Srbije, gde su predloženi Kruševac, Surdulica i Jagodina kao gradovi u kojima će biti podignuti tereni, objavljeno je na sajtu FŠ.
Na današnjem sastanku usvojen je Pravilnik o radu sa posrednicima i Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o registraciji, statusu i transferima igrača FS Srbije. 
Reč je o primeni obaveznih uputstava koje su stigle iz FIFA i pomenuti pravilnici su u potpunosti usaglašeni sa adekvatnima iz svetske „kuće fudbala“.

Povezana vest:  Barselona peti put na krovu Evrope