lionel_Messi_4Mesi ne oseća pritisak i ne menja stil igre

 

Zvanično najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi rekao je da ne oseća pritisak pred početak Svetskog prvenstva, kao i da neće menjati svoj stil igre iz Barselone u nastupima za reprezentaciju Argentine.

-Ne osećam pritisak. Istina je da dolazim u dobroj formi. Imam jaku želju da odigram najbolje što mogu, kao što imaju i moji saigrači. Želimo da damo sve od sebe za Argentinu i nadamo se da će sve ispasti dobro – rekao je Mesi.

Prošle su četiri godine od kada je 18-godišnji Mesi sa klupe gledao kako Argentina na Mundijalu ispada od Nemačke u četvrtfinalu. Sada je on potpuno drugačiji igrač.

Ovog puta Mesi odlazi na najveće svetsko takmičenje sa mnogo ličnih priznanja i titula sa Barselonom, koje je klub osvojio u velikoj meri zahvaljujući njegovim izuzetnim sposobnostima za pravljenje igre i postizanje golova.

Selektor Dijego Maradona nije uspeo do sada da izvuče najbolje iz Mesije, pošto napadač kao da igra na različitim nivoima u nastupima za klub i za reprezentaciju.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati 18. kola i tabela španske Primere

-Neću se menjati. Igraću na isti način. Nadam se da ću u reprezentaciji moći da radim isto što i u Barseloni i da mi forma neće trpeti. Sve što sam postigao do sada je posledica te igre – rekao je Mesi.

Fudbaler pruža najbolje partije kada se nalazi na desnoj strani napada Barselone sa tri špica, ali je imao jako plodnu sezonu na mestu centralnog napadača.

Mesi je bio najbolji strelac prvenstva Španije sa 34 gola, ali i prvi golgeter Evrope sa 47 pogodaka, čime je izjednačio oba klupska rekorda Ronalda iz sezone 1996/97.

Maradona je do sada Mesiju davao slobodu na mestu iza dvojice napadača, ali trener Argentine u napadu ima niz kvalitetnih igrača, kao što su Dijego Milito, Karlos Teves, Gonzalo Iguain, Anhel Di Marija i Serhio Aguero.

Povezana vest:  Dostanić: Dve različite utakmice

Argentina je „isprašila“ Kanadu sa 5:0 u poslednjoj prijateljskoj utakmici, ali Maradonina taktika uopšte nije ličila na formaciju Barselone, koja je inspirisana starom Ajaksovom.

-Ne znam, to je Dijegova odluka. Ali, mislim da Argentina ima sreće što ima toliko kvalitetnih napadača. To se dokazalo u ovoj poslednjoj godini – gde god da pogledate, pri vrhu se nalazi Argentinac. Približavamo se Mundijalu u odličnoj formi i to je sjajna vest – rekao je Mesi.

Zvuči čudno, ali Mesi je trpeo kritike u Argentini zbog bledih nastupa u reprezentaciji.

-Kritikovanje moje igre ne smeta. Kada se kritikuju moji nastupi, ja sam prvi koji će sebi da kaže da sam bio loš, jer najbolje znam da nisam stvari dobro uradio. To nije problem. Boli, međutim, kada ljudi govore o stvarima koje nemaju veze sa fudbalom, stvarima spolja – rekao je Mesi.

Igrač je optuživan da je zainteresovaniji za novac nego za nastupe u reprezentaciji, ili da nije dovoljno zainteresovan za igranje u nacionalnom timu, što je delimično izazvano činjenicom da je zvezda Barselone živeo van Argentine od svoje 13. godine.

Povezana vest:  Gulit: Abramovič ne želi da Čelsi pobedi u finalu

-Nadajmo se da ćemo dobro uraditi šta treba i postati šampioni i podići pehar. Nema sumnje da bi osvajanje Svetskog prvenstva bilo nešto nezaboravno za zemlju, za mene i za sve. Ja sam osvojio sve sa klubom i sva pojedinačna priznanja, a sada bih voleo isto to sa Argentinom – rekao je Mesi.

Igranje za fudbalsku ikonu Maradonu za njega je nešto „jako posebno“, ali uvek odbacuje poređenja koja su se pojavila posle ove nezaboravne sezone.

-Njemu to više smeta nego meni – rekao je fudbaler.

Maradonina veličina neće skoro nestati, a selektor je rekao da se nada da će ga Mesi prevazići na ovom Mundijalu.

-To je nemoguće. Ali, nadajmo se da će Argentina biti šampion – rekao je Mesi.