michael_ballack_germanyBalak poziva na oprez

 

Kapiten reprezentacije Nemačke Mihael Balak, koji će zbog povrede propustiti prvenstvo sveta, upozorio je navijače da ne vrše pritisak na fudbalere i da ne očekuju previše.

Prema mišljenju prvotimca Čelsija, protivnice Nemačke u grupi D Srbija, Gana i Australija su „veoma robusne i fizički spreme ekipe“, koje neće biti lako savladati.

-Navijači treba da znaju da možemo da izgubimo protiv svake od te tri selekcije. Verujem, naravno, da ćemo proći grupu, ali ekipa nakon toga u svakoj utakmici mora da pruži 100 odsto mogućnosti da bismo išli prema završnici – rekao je Balak.

Povezana vest:  Ronaldinjo: Igraću na SP u Južnoj Africi i osvojiti trofej

Jedan od najiskusnijih nemačkih fudbalera je dodao da se ništa ne bi promenilo ni da on nije povređen.

-I da se ja nisam povredio, bilo bi isto. I tada bi svako od nas morao da igra do granica svojih mogućnosti – rekao je Balak.

Uprkos tome što neće moći da igra u Juznoj Africi, Balak je optimista i veruje da bi Nemačka mogla da stigne daleko.

Povezana vest:  Lids otpustio Milaniča posle 32 dana

-Naš tim ne zavisi toliko od bilo kojeg pojedinca. Uvek je najvažniji naš mentalitet, a on će biti isti kao na svim prethodnim takmičenjima. Uveren sam da će Joakim Lev izvući maksimum iz svakog igrača. Na poslednja dva Svetska kupa bili smo drugi i treći, a uz malo sreće ne vidim zbog čega ponovo ne bismo mogli da uradimo nešto slično – rekao je Balak.

Povezana vest:  Hrvatska ubedljiva protiv Norveške, Vels blizu EP