rad 9 dec 2

Donji Srem: Rad će na Banjici prepustiti pobedu Spartaku

Fudbalski klub Donji Srem izdao je danas saopštenje u kojem navodi da da mnogi ne želi taj tim u Superligi i poručio da postoje sumnje da će Spartak do kraja borbe za opstanak „namestiti“ utakmicu protiv Rada.
-Pre više od mesec dana FK Donji Srem je jedan visoki funkcioner FSS obavestio da će se sve uraditi da naš klub izbaci iz Superlige. Pošto smo znali da tu ima istine uoči utakmice protiv Spartaka pozvali smo predsednika FSS Tomislava Karadžića i komesara za delegiranje sudija Đorđa Gajdobranskog sa molbom da nam obezbedi pošteno suđenje na tako bitnoj utakmici. Odgovor od obojice dobili smo da ne brinemo i da će sve biti u duhu pravila igre i poštenja – stoji na zvanicnom sajtu kluba.
Dalje se navodi da je javnost upoznata šta se sve dešavalo na utakmici u Subotici, gde je Spartak do pobede došao posle dva gola iz penala, ali i da ne žele da se više o priča o tome.
Čelnici Donjeg Srema tvrde da imaju saznjanja da će u narednom kolu Superlige Rad na Banjici da prepusti bodove Spartaku.
-Verovatno bi se time zaokružila ideja da se Donji Srem izbaci iz Superlige. Naša obaveza je da obavestimo predsednika i generalnog sekretara FSS, kao i oficira za integritet takmičenja. Predsedniče FS Vojvodine Simoviću danas smo pročitali kako ste ponosni na regularnost takmičenjima u Vojvodini, ali osim u situacijama kada morate da ponizite klubove – zaključuju iz Pećinaca.
Donji Srem se nalazi na 15. mestu na tabeli Superlige sa 26 bodova, dva manje od trenutno sigurnog Napretka, kao i Spartaka koji je na poziciji koja vodi u baraž.

Povezana vest:  Počinje suđenje Riberiju i Benzemi