veljko paunovic

Paunović: Cilj plasman u osminu finala prvenstva sveta

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije do 20 godina Veljko Paunović rekao je danas da je primarni cilj ekipe plasman u osminu finala prvenstva sveta na Novom Zelandu.
Omladinska reprezentacija Srbije večeras putuje na šampionat sveta, gde će u grupnoj fazi igrati protiv Urugvaja, Meksika i Malija.
-Od samog starta bili smo ujedinjeni i strastveni. Svetsko prvenstvo je pred nama i ono će biti istorijsko jer prvi put igramo pod imenom Srbije. Cilj nam je da predstavimo zemlju na najbolji mogući način, kao i da se plasiramo u drugu fazu takmičenja – rekao je Paunović na konferenciji za medije u Kući fudbala u Staroj Pazovi.
Paunović je rekao da je velika šteta što će turnir propustiti povređeni Luka Jović, Mihailo Ristić i Veljko Simić.
-Posle Jovića i Ristića otkazao je zbog povrede kolena i Simić. Oni su se javili i poželeli sreću ekipi. Ostali momci su spremni, tri meseca smo zajedno i zadovoljan sam pripremama – reka je Paunović.
On je istakao da će mu prvenstvo sveta na Novom Zelandu biti najlepši momenat u karijeri.
-Kada to kažem, mislim i na igračku karijeru. Nisam imao priliku da budem deo ovako velikog takmičenja jer je ovo najveći turnir pod okriljem FIFA, ako izuzmemo senior – ocenio je selektor omladinske reprezentacije. 
Selekcija nekadašnje Jugoslavije postala je 1987. prvak sveta u Čileu, što je prema Paunoviću put kojem bi trebalo da idu i njegovi izabranici.
-Oni nam ne stvaraju pritisak, već su nam uzor. Verijem da možemo da napravimo sličan uspeh – zaključio je Paunović.
Kapiten Nemanja Maksimović rekao je da će ekipa dati sve kako bi ostvarila uspeh.
-Trudićemo se da damo maksimum i ostvarimo uspeh. Postoji mala doza treme, ali pozitivna, i svi jedva čekamo da počne prvenstvo – rekao je Maksimović.
Golman Predrag Rajković ističe da „orlići“ imaju kvalitet da osvoje prvenstvo sveta.
-Ostvarili smo dosta ciljeva, išli smo korak po korak i sada želimo da osvojimo Svetsko prvenstvo. Verujem u svoje saigrače – poručio je Rajković.
Reprezentacija Srbije prvi meč igraće protiv Urugvaja 31. maja, 3. juna protiv Malija, dok je tri dana kasnije na programu duel protiv Meksika.

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, Stanojević zadovoljan plasmanom u polufinale