murinjoMorinjo novi trener Reala!

 

Fudbalski klub Real Madrid raskinuo je saradnju sa trenerom Manuelom Pelegrinijem i saopštio da će ekipu u narednoj sezoni predvoditi Žoze Morinjo.

Vest je večeras objavio predsednik Reala Florentino Peres čijoj konferenciji za novinare nisu prisustvovali ni Pelegrini ni Morinjo.

Real pod vođstvom Pelegrinija nije uspeo da osvoji nijedan trofej u prošloj sezoni.

Morinjo je sa milanskim Interom osvojio titule prvaka Evrope i Italije, kao i tamošnji nacionalni Kup.

-Shvatili smo da je ovo pravi momenat da podstaknemo klub, angažujemo jednog od najboljih svetskih trenera, a sada imamo priliku za to – rekao je Peres.

Povezana vest:  TELEKOM PRVA LIGA, Sutjeska preokretom do pobede protiv Zete

Peres je dodao da je promena trenera uvek teška odluka za klub, ali da je uprava jednoglasno odlučila da Morinjo zameni Pelegrinija, kome „kraljevski“ klub zahvaljuje na naporima i „besprekornom“ radu.

-Svi u klubu su zadovoljni što mogu da sarađuju sa jednim od najboljih trenera na svetu. Mislimo da će on mnogo doprineti našoj ekipi – rekao je Peres.

Morinjo je prešao u Real četiri dana po osvajanju Lige šampiona sa Interom. Milanska ekipa je 22. maja na Santjago Bernabeu u finalu pobedila Bajern iz Minhena sa 2:0.

Povezana vest:  Eva Karneiro napustila Čelsi

Morinjo je u karijeri sa uspehom vodio Porto i Čelsi, a nedavno je izjavio da želi da radi u Španiji i da sa novim klubom osvaja trofeje.

On je u martu ove godine rekao da je srećan u Interu, ali da ne voli italijanski fudbal: „Ne volim italijanski fudbal, a ni on mene ne voli“.

Real Madrid je ove sezone, šestu godinu uzastopno, eliminisan iz Lige šampiona u osmini finala, nije uspeo da osvoji titulu u Španiji, zbog čega je uprava rešila da promeni trenera.

Povezana vest:  Tejgo: Nedostaje mi Partizan

-Morinjo je potreban Real Madridu pošto će osvajati trofeje, a klub živi za trofeje – rekao je navijač Reala Kristobal Lamela, koji je ispred stadiona Santjago Bernabeu čuo za promenu trenera.

Međutim, sa odlukom uprave kluba ne slažu se svi navijači.

-Ne volim Morinja, više volim Pelegrinija pošto je promišljen i iskreniji je. Portugalac je arogantan, a ne sviđa mi se ni njegov stil igre – Morinjo igra sa 10 odbrambenih igrača – rekao je navijač Reala Hesus Gomes.