Manuel_Pellegrini_1Pelegrini: Nisam imao pravo glasa oko dovođenja i prodaje igrača

 

Sada već bivši trener Real Madrida, Čileanac Manuel Pelegrini osvrnuo se na trenerske dane u Realu. Doduše imao je par zamerki.

Drugoplasirani klub Primere otpustio je u sredu uveče Pelegrinija otvorivši tako prostor za dolazak Žozea Murinja koji će biti ugovorno vezan čim se raskine ugovor sa klubom iz MIlana.

Povezana vest:  Sulejmani zvanično u Jang Bojsu

-Klupska uprava nikada mi nije nametala mišljenje o načinu kako bi trebalo igrati. Ja sam bio taj koji je donosio odluke vezane za sastav, ali ne i oko toga sa kime ću formirati igru. Odlasci Veslija Snajdera i Arjena Robena donešeni su mimo mojih želja. Nisam ni pitan želim li Kristijana Ronalda, Kaku, Snajdera ili Robena – rekao je Pelegrini koji se osvrnuo na svoj odnos sa klupskim predsednikom Florentinom Perezom.

Povezana vest:  Halu Premijer liga i 200 miliona evra

-On je taj koji me je doveo u klub. Ipak, nismo razgovarali a voleo bih da sam ga bolje upoznao sa ljudske i profesionalne strane. O njemu ne mogu reći ništa dobro, niti loše. Kada se sledeći put sretnemo pružićemo ruke i ja ću mu reći da mi je bila čast biti trener Real Madrida koji sam napustio napravivši važan deo posla.

Povezana vest:  Hrvati poništili 80 ulaznica zbog preprodaje

Pelegrini je na kraju rekao:

-Perez je bio taj koji je prodao Robena i Snajdera, i, po mom mišljenju, učinio je grešku. Nismo se nikada sukobili. Ipak, kao trener sam morao imati važeći glas po pitanjima odlazaka i dolazaka igrača. Kada je ovaj dvojac prodat, osećao sam se nevažno.