veljko paunovic nzPaunović: Zaslužili smo makar bod

Selektor omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Veljko Paunović zadovoljan je igrom svog tima, uprkos porazu protiv Urugvaja od 1:0 na startu prvenstva sveta.
-Moram da čestitam igračima na odličnoj igri, nemam šta da im zamerim, u fudbalu se dešavaju i ovakvi dani iz kojih moramo da izađemo još jači – rekao je Paunović.
Srbija je u prvoj utakmici grupe D minimalnim rezultatom izgubila od Urugvaja, iako je imala terensku inicijativu i nekoliko velikih šansi za gol.
-Sigurno je da smo zaslužili makar bod, imali smo inicijativu sve vreme, dominirali, predstavili smo svetu naš stil igre, dokazali smo da možemo da se ravnopravno takmičimo i na ovom nivou. Jednostavno, nismo imalii sreće da postignemo gol i tako materijalizujemo sve dobro što smo prikazali na terenu. Imali smo 15 udaraca prema golu, ali nismo uspeli da zatresemo mrežu, dok je protivnik iskoristio svoju priliku. Definitivno, ovo jeste ‘grupa smrti’, kako su je svi nazivali, ali mi smo i dalje živi. Okrećemo se sledećem protivniku – poručio je Paunović.
Srbija u nastavku turnira igra protiv Malija 3. juna.

Povezana vest:  Enejama završio reprezentativnu karijeru

PHOTO: Robert Cianflone – FIFA/FIFA