srbija u20 nz

SP U20 NOVI ZELAND

Srbija savladala Meksiko

Golovima Nemanje Maksimovića u 2, i Andrije Živkovića u 43. minutu reprezentacija Srbije savladala je jutros u Danedinu (Novi Zeland) Meksiko sa 2:0 (2:0) i plasirala se u osminu finala Svetskog prvenstva za fudbalere do 20 godina.
Pobedom nad Meksikom reprezentacija Srbije zauzela je prvo mesto u grupi D sa šest bodova. Slede Urugvaj i Mali sa po četiri, dok je poslednjeplasirani Meksiko osvojio tri boda i tako završio učešće na ovom Svetskom prvenstvu.
Izabranici Veljka Paunovića će narednu utakmicu igrati 10. juna, a ko će im biti protivnik znaće se posle raspleta u grupama E i F.
Utakmica Srbija – Meksiko odigrana je na stadionu Orago pred oko 12.500 gledalaca, a sudio je Brazilac Rikardo Markez. 
Žute kartone u srpskoj selekciji dobili su Milinković i Živković, a kod Meksikanaca Markez.
SRBIJA: Rajković, Gajić, Veljković, Babić, Antonov, Zđelar, Maksimovićh S. Milinković (Grujić od 86. minuta), Živković, Gaćinović (Jovanović, 79) i Mandić (Šaponjić, 64).
MEKSIKO: Gonzales, K. Gutijerez, Gonzales, Guzman, E. Gutijerez, Lozano, Martinez (Dijaz, 46), Ramirez (Lainez, 55), Areola, Agire i Pineda (Markez, 46).
Angažovana i veoma borbena igra srpskim reprezentativcima donela je prednost već u 2. minutu kada je Maksimović odlično reagovao posle asistencije Maksimovića. 
Agresivnošću na sredini terena izabranici Veljka Paunovića „otupili“ su oštricu napada protivničkog tima i bez problema kontrolisali i igru i rezultat. Zđelar, Maksimović, Gaćinović i Živković konstantno su vršili pritisak na loptu, tako da su Meksikanci samo povremeno uspevali da se približe golu Predraga Rajkovića. 
Istina, u drugoj polovini prvog poluvremena malo su se oslobodili tog pritiska, ali ne toliko da bi ozbiljnije ugrozili rezultat koji je srpsku reprezentaciju vodio u osminu finala.
Pred sam kraj poluvremena pred kaznenim prostorom Meksikanaca srušen je Staniša Mandić a slobodan udarac izveo je Andrija Živković i sjajnim udarcem postavio konačan rezultat utakmice.
Rutinskom igrom u nastavku utakmice taj rezultat je sačuvan i srpski fudbaleri su izborili plasman među 16 najboljih na Svetskom prvenstvu na kojem učestvuju 24 reprezentacije podeljene u šest grupa.
U osmini finala igraće po dve prvoplasirane iz svake grupe i četiri najbolja trećeplasirana tima.

Povezana vest:  Aston Vila slavila na Enfildu