veljko paunovic nzPaunović: Prošli smo tri finala, idemo dalje

Selektor omaldinske fudbalske reprezentacije Srbije Veljko Paunović rekao je danas da se nada da će njegov tim dobre igre iz grupne faze na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu preneti i u meč osmine finala protiv Mađarske.
-Svi smo prezadovoljni onim što smo uradili, osećaj je predivan kad iz „grupe smrti“ izađete prvi i pošaljete kući Meksiko, ali sada moramo euforiju da stavimo pod kontrolu. Fokusirani smo samo na ono što nas čeka, a rekao sam momcima da je ovde svaka utakmica za nas finale. Tri finala smo vec prošli, sad idemo dalje – rekao je Paunović za sajt FSS.
Srpski tim na utakmici protiv Mađarske neće moći da račun na Sergeja Milinkovića-Savića, koji će pauzirati zbog žutih kartona.
-Naša snaga je sjajan kolektiv i kome god da ukažem šansu, neću pogrešiti. Imamo odlične vezne igrače Grujića i Jankovića, spremni su da u svakom trenutku odgovore na najbolji način. Svaki igrač mora da bude na usluzi reprezentaciji, a ne reprezentacija njima. Imam na raspolaganju sjajne momke, odličan stručni štab, svi radimo za isti cilj i jedino tako mo?emo doći do uspeha – poručio je Paunović.
Jedan od najboljih fudbalera Srbije na ovom šampionatu levi bek Nemanja Antonov rekao je da jedva čeka utakmicu sa Mađarskom.
-Sada smo u drugačijoj situaciji nego na utakmicama u grupi, na papiru smo favoriti, ali to nas neće nijednog trenutka opustiti. Ući ćemo u meč skoncentrisano i odgovorno, ne želimo da propustimo veliku šansu i da nastavimo našu „novozelandsku bajku“ – rekao je Antonov.
Utakmica osmine finala između Srbije i Mađarske igra se u sredu, 10. juna, u šest sati ujutru po srednjeevropskom vremenu.

Povezana vest:  Dejan Savićević: Turnir koji podseća na one iz bivše SFRJ