stefan savic-civil

Savić: Švedska je favorit! 

Švedska je favorit, ali crnogorska fudbalska reprezentacija ima kvalitet da joj se suprostavi, kazao je defanzvac Stefan Savić. Crna Gora i Švedska odigraće u nedelju u Solni utakmicu G grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Savić je kazao da je povreda Stevana Jovetića veliki hendikep za crnogorsku reprezentaciju.
-Neće biti lako, Šveđani su favoriti, ali mislim da možemo da im se suprotstavimo. Pokazali smo i u Podgorici da možemo da igramo protiv njih. Dobro ćemo se spremiti i pokušaćemo da ih iznenadimo. Svi su nas otpisali, Šveđani možda jesu u ovom momentu kvalitetniji, ali u sportu je sve moguće – rekao je Savić.
On je kazao da je u karijeri dosta puta igrao utakmice u kojima je njegov tim kao favorit gubio, ili pobeđivao iako je rival bio bolji.
-Uvek verujem u pobedu. Kad bih otišao na utakmicu i računao da ću izgubim, onda se ne bih ni bavio ovim poslom. Nije nerealno da napravimo pozitivan rezultat – kazao je Savić.
On je naglasio da crnogorska selekcija ne putuje u Švedsku da napadne rivala.
-Sačekaćemo ih, probaćemo da ih ugrozimo iz kontranapada, postignemo gol, a sa druge strane, da sačuvamo našu mrežu. U Podgorici smo rano primili gol, ali smo kasnije videli da protiv Švedske može da se igra. Imaju Zlatana Ibrahimovića, ali nisu velesila, kao što su Engleska i Italija koje su dolazile u Podgoricu – rekao je defanzivac Fiorentine.
Početak utakmice u Solni, pregrađu Stokholma zakazana je za 20,45.

Povezana vest:  Još se ne zna kada će se Mario Gomes vratiti na teren