cirbes

Zvezda pobedila Partizan za 1:0 u seriji

Košarkaši Crvene zvezde poveli su u finalnoj seriji plej – ofa Superlige pošto su večaras u Pioniru savladali Partizan sa 78:64 (17:19, 18:15, 19:10, 24:20).
Drugi meč igra se u ponedeljak od 21 sat, a domaćin će biti Partizan. Šampion Srbije postaće ekipa koja prva dođe do tri pobede.
Zvezda je tokom većeg dela meča kontrolisala igru i zasluženo došla do slavlja. 
Pitanje pobednika rešeno je u trećoj četvrtini kada su izabranici Dejana Radonjića slomili otpor protivnika i serijom poena došli do dvocifrene razlike (54:44).
Partizan se dobro držao u prvih 20 minuta zahvaljujući sjajnom Milanu Mačvanu, koji je na odmor otišao sa 16 poena i sedam skokova. Crno-beli su nekoliko navrata uspeli da smanje zaostatak, ali ne i da prelome meč. 
U finišu susreta povredili su se Nikola Milutinov i Mačvan, što će dodatno otežati posao timu Duška Vujoševića u nastavku finalne serije.
Najefikasniji u Zvezdi bio je Majk Cirbes sa 17 poena, po 14 poena ubacili su Čarls Dženkins i Luka Mitrović, a 11 Markus Vilijams. 
Sa druge strane, Mačvan je na kraju susret završio sa 24 poena, dvocifren je bio i kapiten Dragan Milosavljević (10), dok je u Partizanu izostao učinak Saše Pavlovića.

Povezana vest:  Derbi Sevilje završen bez golova