radnicki kg  crvena  zvezda 05

Zvezda pobedila Radnički golovima Kasalice i Daude

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas u Kragujevcu domaći Radnički sa 2:0, u utakmici četvrtog kola Super lige Srbije. Golove za Crvenu zvezdu postigli su Filip Kasalica u 16. minutu I Abiola Dauda u 87. minutu.
To je treća uzastopna pobeda Zvezde u domaćem prvenstvu, kojom se sa devet bodova izjednačila sa Čukaričkim. Svoju utakmicu četvrtog kola Čukarički igra sutra od 19 sati protiv Vojvodine. S druge strane, Radnički je ostao na tri boda i nalazi se u donjem delu tabele.
Zvezda je povela u 16. minutu golom Kasalice, posle slobodnog udarca kapitena Nenada Milijaša. Domaći igrači tražili su da se poništi pogodak pošto je prilikom akcije napadač Zvezde Dragan Mrđa bio u ofsajdu.
Fudbaleri Zvezde mogli su da završe poluvreme i sa ubedljivijim vođstvom, ali je golman Ognjen Čančarević uspeo da odbrani šut Miloša Ninkovića u trećem minutu, dok je Mrđa u 14. minutu sa oko 30 metara prebacio prazan gol.
Sudija Miodrag Gogić je u 28. minutu na kratko prekinuo utakmicu, pošto su navijači Crvene zvezde na svojoj tribini istakli transparente protiv predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića i poziv na promene u toj organizaciji.
Do kraja poluvremena fudbaleri Radničkog su imali priliku da izjednače preko Darka Spalevića, ali je on šutirao pored gola. U drugom poluvremenu Mijailović je u 52. minutu pokušao da duplira Zvezdino vođstvo, ali je golman domaćih bio siguran, dok je Spalević šest minuta kasnije glavom poslao loptu preko gola.
Nejc Pečnik je u 85. minutu mogao da postigne drugi gol za beogradski tim, ali je pogodio prečku. Dva minuta kasnije Dauda je postavio konačan rezultat, kada je posle kontranapada i dodavanja Ninkovića zatresao mrežu Čančarevića.
Mijailović je u poslednjim trenucima imao šansu da postigne treći gol, ali je Čančarević odbranio njegov šut. U sledećem kolu Zvezda će na svom terenu igrati protiv Donjeg Srema, dok će Radnički u Beogradu igrati protiv Rada.

Povezana vest:  Toti postavlja De Rosija za trenera Rome?