djuric-grant2

Grant: Partizan je za mene izazov

 

Novi trener fudbalera Partizana Izraelac Avram Grant stigao je danas u Beograd i obećao da će učiniti sve da crno-beli pod njegovim vođstvom igraju što značajniju ulogu na evropskoj sceni.

-Drago mi je što sam došao u veliki klub sa dugom tradicijom. Uveren sam da mogu da pripremim tim za Evropu, ali i da nastavim tradiciju stvaranja mladih igrača – rekao je Grant, koji je sa aktuelnim šampionom Srbije potpisao ugovor na 18 meseci.

Izraelski stručnjak je dodao da nije najbolje upoznat sa situacijom povodom smene njegovog prethodnika Aleksandra Stanojevića i rekao da ga zanima „isključivo teren“.

-Moj posao želim da radim sa velikim zadovoljstvom i uzbuđen sam što ću voditi klub kojim ima tako impresivne navijače. Znam kako se oseća moj prethodnik, ali tako je to u našem poslu. Ja sam u Čelsiju stigao do finala Lige sasampiona, bio blizu titule, a na kraju morao sam da odem – istakao je Grant.

Povezana vest:  Nikolić novi trener fudbalera Vojvodine

On je otkrio da je prvi put bio u Srbiji 1977. godine, na finalu Kupa šampiona u košarci između Makabija i Varezea.

-Znam kakav je srpski mentalitet i veoam mi se dopada. Dok sam bio u Engleskoj pažljivo smo pratili ovdašnje igrače. Takođe, sa sinom sam gledao utakmicu Arsenala i Partizana u Ligi šampiona i video sjajne navijače – rekao je Grant.

Grant nije hteo da izdvaja nijednog fudbalera Partizana, ali je rekao da pojačanja nisu neophodna jer je osnova tima veoma dobra.

Povezana vest:  Blater: Ubeđen sam da će Brazil biti dobar domaćin SP

-Upoznat sam sa kvalitetom tima, ali ne bih o imenima. Jedva čekam da se upoznamo na treningu i da počnem da radim svoj posao. Planiram da angažujem pomoćnika, ali još nisam odlučio ko je to – objasnio je Grant.

Predsednik Partizana Dragan Ðurić pozvao je Upravni odbor kluba, igrače i navijače da se ne zadovoljavaju nizom titula u domaćem prvenstvu, jer je Partizanu, kako je naglasio, „mesto u Evropi“.

-U Evropu idu organizovani i stabilni kluibovi, što mi jesmo, a Grantovim dolaskom započinjemo stvaranje evropske ekipe koja će biti značajan faktor u Ligi šamona. Neka nam je srećan današnji dan – poručio je Ðurić.

Povezana vest:  Zvezda sutra počinje prodaju karata za večiti derbi i Kup

On je rekao da ne postoji problem sa pripremama u Dubaiju, pošto će klub obezbediti vizu za Evrama Granta, što znači da će sve biti po prethodno utvrđenom planu.

Predsednik Partizana nije hteo danas da priča o finansijama. Ðurić je najavio da će o detaljima Grantovog ugovora govoriti u ponedeljak na prozivci za prolećnu sezonu, kada će novoangažovani šef stručnog štaba odraditi prvi trening sa igracima.

Osim novog trenera Partizan je danas zvanično predstavio i novog portparola. Umesto Marka Vjetrovića tu funkciju ubuduće će obavljati Nataša Cvetković, koja je do sada radila kao novinar na Televiziji Avala.