Toru_Lianu_ehf_kzs

EP 2012 SRBIJA
Lianu: EP u Beogradu biće jedno od najzanimljivijih
 
Predsednik Evropske rukometne fedracije (EHF) Toru Lianu rekao je danas da će Evropsko prvenstvo koje će se održati u Srbiji, biti jedno od najzanimljivijih takmičenja.
-Pozdravljam sve iz organizacionog tima koji su puno radili da bi napravili ovakav događaj. Verujem da će svi imati lepu dobrodošlicu u Srbiji. Reprezentacije se ovde neće boriti samo za najveću titulu, već i za mesto na Olimpijskim igrama – kazao je Lianu novinarima u beogradskoj hali Pionir.
Ministarka omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić-Marković rekla je da takmičenje dokazuje da je Srbija spremna da organizuje velike sportske događaje.
-Ovo takmičenje nam puno znači, da pokažemo da znamo da organizujemo velike sportske događaje, našu kulturu, gostoprimstvo. Želimo da ostvarimo dobar rezultat i vratimo rukomet gde je nekad bio – kazala je Samardžić Marković.
Ona je istakla da svi gradovi-domaćini nestrpljivo čekaju goste.
-Želim sve najbolje gradovima domaćinima, svi nestrpljivo čekaju goste i iskazujem zahvalnost EHF-u što nam je verovao da imamo sposobnost da organizujemo EP – rekla je ministarka omladine i sporta Srbije.
Generalni sekretar EHF-a Mihael Viderer da jubilarno 10. Evropsko prvenstvo ispunjava sve što je potrebno.
-Nakon tri godine rada smo ovde na početku takmičenja. To što se održava u Srbiji dokazuje da širimo tržište. Želim da se zahvalim jer je ispunjeno sve što je potrebno da bi se takmičenje održalo – kazao je Viderer.
Evropsko prvenstvo svečano počinje u 17.35 u beogradskoj hali Pionir, a prvu utakmicu na šampionatu igraju Srbija i Poljska u 18.15.
Pored Beograda, gradovi-domaćini su i Niš, Novi Sad i Vršac.

 

Povezana vest:  Rukometni klub BASK Soko proslavio 50 godina postojanja