Manuel_PellegriniManuel Pelegrini: Murinjo se poneo skroz nepošteno!

 

U sredu uveče čileanski trener Manuel Pelegrini je i službeno postao bivši trener u madridskom Realu. Izdržao je na toj dužnosti samo jednu sezonu. Iako je u svoju svlačionicu dobio velikane kao što su Kristiano Ronaldo, Kaka, Karim Benzema, Ćabi Alonso i ostale, Pelegrini sa Realom nije osvojio apsolutno ništa. U Primeri je ostao drugi, iza Barselone, u Ligi šampiona je ispao od Liona u osmini finala, a u domaćem Kupu Kralja je doživeo blamažu, odnosno poraz od nižerazrednog Alkorkona.

Povezana vest:  Venger: Žiru će morati da se izbori za mesto u timu

-Predsednik Perez je možda i imao dobru koncepciju na početku, ali je nije sproveo na pravi način. Uopšte nije hteo razgovarati sa mnom, niti je slušao moje želje. Iskreno, želeo sam da Arjen Roben i Veslei Snajder ostanu u klubu jer su to odlični fudbaleri, koji ne samo da mogu koristiti, već donose prevagu. Ali on ih je prodao – rekao je Pellegrini.

Povezana vest:  Pele: Brazil će biti prvak Mundijala 2018. godine

Čileanac se potom osvrnuo na, svog naslednika, Žozea Murinja.

-Murinjo se nije poneo uopšte etički prema svima. Pregovarao je sa Realom, makar sam u tom trenutku i dalje bio službeno trener. To je posve nekorektno, ali od njega smo već navikli na takve stvari. On radi sve kako bi dobio ono što želi. Ja nikada u svojoj karijeri nisam pregovarao sa klubom ako tamo još uvek sedio neki moj kolega – rekao je na kraju Pelegrini.

Povezana vest:  Čelsi želi da vrati Nemanju Matića iz Benfike