Jose_Mourinho_2Žoze Murinjo: Želim Kola, Lamparda i Džerarda

 

Budući trener Real Madrida Žozea Murinjo (47) potvrdio je i javno kako bi u redove svojeg novog kluba sledeće sezone želi da dovede trojicu engleskih reprezentativaca. SunSport otkriva kako je prvi na listi želja Čelzijev fudbaler Ešli Kol, dok su druga dvojica Kolov klupski saigrač Frenk Lampard i kapiten Liverpula Stiven Džerard.

-Preferiram igru sa ofanzivno orijentisanim bekovima poput Ešlija Kola i Maikona. Takođe i Džerard i Lampard su sjajni igrači koji daju svoj maksimum na terenu. Voleo bih imati u svojim redovima igrače koji su u tridesetim godinama i u završnim fazama svoje karijere. To su igrači koje kupite i nećete na njima zaraditi, ali ako odigraju dve ili tri sezone na visokom nivou i dalje će vam se investicija isplatiti – rekao je Mourinho.

Povezana vest:  Zidanu tri meseca suspenzije zbog neposedovanja diplome?

I Lamparda i Kola Murinjo je trenirao dok je vodio Čelzi, a Džerarda je umalo doveo u londonski klub 2005. ali se Liverpulov kapiten ipak predomislio u poslednjem momentu i produžio ugovor sa „redsima“.

Ni Džerard ni Lampard ne bi Real Madrid koštali manje od 30 miliona funti, ali za klub poput Real Madrida, koji je prošlog leta na kupovinu pojačanja poput Kristijana Ronalda, Kake, Ćabija Alonsa i Karima Benzeme potrošio preko 200 miliona funti, takva je cena prava „sitnica“.

Povezana vest:  Novi Pazar odneo bodove sa Voždovca

-Moj Real će uvek igrati dobro, napadački i biće pobednička ekipa. Biće to izbalansiran tim sa svojim prepoznatljivim identitetom koji ćemo formirati ja i igrači. Nijedan trener ili igrač pre mene nije osvojio titule u engleskom, italijanskom i španskom prvenstvu i ja želim postati prvi. Takođe želim biti prvi trener koji će osvojiti Ligu šampiona sa tri različite ekipe – dodao je Murinjo.

Povezana vest:  Nikolić: Spremno dočekujemo meč sa Bursasporom