Vicente-Del-BosqueDel Boske optimističan pre Mundijala

 

Najčešći izbor za favorita nadolazećeg Svetskog prvenstva, koje za 14 dana počinje u Južnoafričkoj Republici, su fudbaleri Brazila i Španije.

Aktuelni prvaci Evrope moćni su poslednjih godina i nižu pobede, ali tek moraju potvrditi odličan status na terenima na jugu Afrike. Jedan od minusa su povrede koje su imali njihovi najbolji igrači tokom sezone. Povrede su „napale“ Fernanda Toresa, Ćavija, Ceska Fabregasa, Andresa Iniestu…

Povezana vest:  Lovre: Voleo bih da završim karijeru u Partizanu

-Povrede neće biti problem na prvenstvu i neće uticati naš uspeh ili neuspeh. Kako god okrenem priču, uvek vidim da ćemo imati dobre rezultate i da ćemo se na pravi način predstaviti fudbalskom svetu – rekao je iskusni trenerski znalac Visente del Boske, a ii dodao je:

-Mlada smo ekipa kada gledamo ukupnu sliku tima, ali svaki od naših igrača najbolji je ili jedan od najboljih u svojim timovima. Isto tako, nikoga nismo kopirali da bi izgradili sopstveni imidž koji je nadaleko prepoznatljiv i zbog čega nas mnogi vide među favoritima. Specifična smo ekipa, a isto tako smo sastav kojeg je zbog toga vrlo teško pobediti.

Povezana vest:  Derbi traži odštetu od Junajteda zbog polomljenih stolica