Najava - Humanitarni turnir u malom fudbaluHumanitarni turnir u malom fudbalu za novinarke ispred Delta Cityja

Janja Stamenković, sedmogodišnja devojčica iz Smedereva, boluje od tumora hipofize i neophodan joj je odlazak na operaciju u Tursku. Janja je prvi put operisana sa četiri godine, u Beogradu 2011. godine. Posledica zahvata bila je gubitak vida, moći govora i hodanja, kao i pokretanje leve strane tela. Zbog recidiva tumora, samo godinu dana kasnije urađena je i druga operacija u Istanbulu, a sada je neophodna nova, radikalnija… i to što pre, kako bi se izbegle dalje komplikacije i rast tumora.

Povezana vest:  Nejmar počeo da trenira

Upravo zato, kako bismo zajedno prikupili potrebna sredstva za operaciju, Delta City vas poziva na humanitarni turnir u malom fudbalu u okviru koga će poznate novinarke „ukrstiti kopačke“ kako bi pomogle maloj Janji, u nedelju, 21. juna, od 12 sati, na platou ispred šoping-mola.

Ekipe će biti sastavljene od po pet novinarki iz redakcija poznatih beogradskih medija, a ko su najbolje, najspretnije, ali i najtalentovanije novinarke za fudbal, saznaćemo upravo u nedelju.

Timovi će biti podeljeni u dve grupe, koje će biti određene žrebom, i igraće četrnaestominutne utakmice (dva poluvremena po sedam minuta). Unutar obe grupe, svaka ekipa igra sa svakom. U toku turnira, ekipe sakupljaju bodove i to: pobeda 2 boda, nerešeni rezultat 1 bod. Na kraju takmičenja najbolje ekipe iz obe grupe odmeriće snage kako bismo dobili pobednika ovog humanog, ali i interesantnog takmičenja.

Povezana vest:  Trener PSŽ: Bili smo fantastični protiv Zvezde

Čitav turnir biće organizovan sa ciljem da se animira što veći broj građana da kroz praćenje utakmica donira novčana sredstva neophodna za operaciju. Kutije za prikupljanje donacija biće postavljene na samom turniru, ali i u danima pre i posle takmičenja, u atrijumu Delta City-ja.

Specijalan gost na otvaranju turnira biće Bojana Stamenov koja će prisutne pozdraviti pesmom „Beauty never lies“, kojom je ove godine predstavljala Srbiju na Pesmi Evrovizije.

Povezana vest:  DAN POSLE MEČA SA INĐIJOM KREĆU PRIPREME ZA ANDRLEHT, Stanojević: Moreira van pogona, ofanzivno na B

Pored donacija za vreme turnira, pomoć je moguće uputiti i slanjem SMS-a sadržine 34 na broj 3030. Cena poruke je 100 dinara, a PDV se ne naplaćuje.

Dođite da pomognemo Janji Stamenković, ali i bodrimo učesnice turnira!