srb bra u20 saponjicMediji u regionu: Srbi bacili Brazilce na kolena

Trijumf omladinske reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu ispratili su i mediji u regionu, a posebno se ističe način na koji su izabranici selektora Veljka Paunovića stigli do velikog uspeha.
Srbija je na impresivan način došla do titule. U grupi je osvojia prvo mesto, ispred Urugvaja, Malija i Meksika, ali njihov neverovatni pohod trajao je od početka do kraja nokaut faze, prenosi portal Indeks.hr.
Pobeda srpskih fudbalera u Oklendu glavna je vest i sportske sekcije „Večernjeg lista“, koja uz naslov „Pao je Brazil, Srbi su prvaci sveta u fudbalu“, ističe mentalnu snagu srpskih igrača.
„Paunovićevi izabranici pokazali su nešto neklasično za srpski mentalitet, ali i mentalitet na ovim prostorima – snagu u presudnim trenucima. U suprotnom ne bi toliko utakmica dobili nakon produžetaka, ali i jednu nakon izvodenja penala“, navodi se u tekstu.
Podgoričke „Vijesti“ podsećaju da se prvi put posle titule Jugoslavije na Mundijalu u Čileu 1987. godine, omladinska fudbalska selekcija sa ovih prostora okitila titulom prvaka sveta.
Bosanski Kliks.ba ističe da su fudbaleri Srbije priredili senzaciju i pobedili favorizovani Brazil. U sličnom tonu vesti sa Novog Zelanda prenosi Dnevni avaz.
„Zvuči neverovatno, ali je istina – Srbija je u finalu Svetskog prvenstva u fudbalu pobedila Brazil! Junaci su ‘orlići’, igrači omladinske selekcije, koji su petostruke šampione sveta savladali posle produžetaka sa 2:1 u finalu turnira, zahvaljujući golu Maksimovića u 118. minutu“, napisao je novinar ovog lista.
Makedonska „Večer“ ističe da je Srbija zasluženo došla do titule, iako je važila za apsolutnog autsajdera u finalu, dok slovenačko „Delo“ piše da su Srbi bacili Brazilce na kolena.

Povezana vest:  Mođi ne misli da bi Krasić bio pojačanje za Juventus