Denis Muric 3Ruska premijera „Enklave“ danas na festivalu u Moskvi

Igrani film „Enklava“ srpskog reditelja i scenariste Gorana Radovanovića otvara takmičarski program 37. Međunarodnog filmskog festivala u Moskvi, koji počinje danas, objavljeno je na sajtu Filmskog centra Srbije.

Festival, čiji je predsednik čuveni ruski reditelj Nikita Mihalkov, traje do 27. juna. U takmičarskom programu će biti prikazano ukupno 12 filmova iz Danske, Rusije, Irana, Španije, Libana, Japana, Finske…

Povezana vest:  „Gumeni Tarzan 3D“ premijerno na Porodičnom vikendu u bioskopu „Cineplexx Delta City“ 6. i 7. oktobra

Predsednik međunarodnog žirija glavnog takmičarskog programa je francuski autor Žan Žak Ano, a kao član istog žirija najavljena je i internacionalna diva Žaklin Bise.

Premijeri „Enklave“ u Moskvi prisustvovaće, pored Radovanovića, glavni glumac, dečak sa Kosova Filip Šubarić, zatim Anica Dobra koja igra glavnu žensku ulogu, doajen srpske scenografije Vladislav Lašić i izvršni producent Miroslav Mogorović.

Povezana vest:  Omaž program Nikiti Mihalkovu i Emiru Kusturici, dobitnicima nagrade „Aleksandar Lifka"

U filmu igraju i Denis Murić, takođe dečak sa Kosova, kao i poznati glumci Nebojša Glogovac, Miodrag Krivokapić i drugi.

Montažer je Andrija Zafranović, a autor muzike čuvena grčka kompozitorka Eleni Karaindru.

Film je realizovan sredstvima Ministarstva za kulturu Srbije, Grada Beograda, Kancelarije za KiM, Filmskog Centra Srbije, TV kanala ZDF-ARTE i evropskog filmskog fonda Eurimaž.

Povezana vest:  Film „Obični ljudi“ najbolji po oceni FIPRESCI Srbija

Uspešna domaća premijera „Enklave“, potresne drame o životu u izolovanoj srpskoj zajednici na Kosovu, bila je ove godine na Festu.