logo_crvena_zvezdaSutra odluka o šestoj Zvezdinoj zvezdi

 

Čelnici Crvene zvezde potvrdili su danas da će taj klub u subotu dobiti šestu Zvezdinu zvezdu, ali nisu želeli da otkriju da li će to biti neki pojedinac ili ceo tim koji je 1991. godine osvojio evropski Kup šampiona.

-Predsednik Vladan Lukić je pred sastanak Upravnog odbora izneo predlog da proglasimo šestu Zvezdinu zvezdu i on je prihvaćen. Time završavano tu priču, jer više nema igrača koji su za klub igrali 300 ili 400 utakmica – kazao je Lukićev savetnik za marketing i medije Lazar Labus.

Povezana vest:  Terzić: Osvojićemo titulu, Erakoviću mesto u reprezentaci

Poslednjih dana u javnosti se dosta špekulisalo o tome ko će biti proglašen za šestu Zvezdinu zvezdu, a očekuje se da to ipak bude cela šampionska ekipa iz 1991. godine.

Umesto dosadašnje prakse, Zvezda će osnovati Kuću slavnih u kojoj će biti primani i oni koji su klubu dali mnogo na i van terena.

-Pomenuću samo Boru Kostića… Tu je i doktor Aca Obradović, Miljan Miljanić, Vladimir Cvetković, mnogi veliki treneri koji su Zvezdi dali mnogo iako ne svi u kopačkama – kazao je portparol kluba Marko Nikolovski.

Povezana vest:  Van Persi blizu prelaska u Lacio

Prvih pet Zvezdinih zvezda su Rajko Mitić, Dragoslav Šekularac, Dragan DŽajić, Vladimir Petrović Pižon i Dragan Stojković Piksi.

-Kako je prvih pet zvezda nosilo svoje generacije… tako će i šesta predstavljati ono što Zvezda jeste – objasnio je Nikolovski.

Manifestacija „Zvezdine staze“, kojom se obeleževa 19. godina od osvajanja trofeja KEŠ i 65. godina postojanja kluba, održaće se sutra od 18 sati u Beoekspo centru na Novom Beogradu. Očekuje se prisustvo 700 zvanica, među kojima i oko 300 sadašnjih i bivših fudbalera Crvene zvezde.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Ibrahimović povređen, ne igra protiv Barselone

Labus je rekao i da se očekuje dolazak svih igrača iz generacije koja je 1991. osvojila Kup šampiona.

-Na kraju manifestacije biće i jedno veliko iznenađenje, za sve prisutne i one kraj malih ekrana – zaključio je Labus, dok je Nikolovski pojasnio da je iznenadenje u vezi sa budućnošću kluba.