fifaFIFA odbacila navode lorda Dejvida Trismena

 

Etički komitet Svetske fudbalske federacije (Fifa) odbacio je danas tvrdnje bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Engleske (FA) lorda Dejvida Trismena da Španija i Rusija nameravaju da podmite sudije na predstojećem Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

U saopštenju Fife navodi se da etički komitet smatra da „ne postoji bilo kakva osnova za te tvrdnje“ i da je predsednik tog komiteta Klaudio Susler odlučio da ne nastavi sa istragom.

Povezana vest:  Ronaldo: Nisam opsednut Zlatnom loptom

Trismen je podneo ostavku na mesto predsednika FA i kandidature Engleske za dobijanje Svetskog prvenstva 2018. godine, nakon što je jedan tabloid objavio njegove tvrdnje o mogućem potplaćivanju sudija na Mundijalu u Južnoj Africi.

Trismen je rekao da bi Španija mogla da odustane od kandidature za Svetsko prvenstvo 2018. godine i podrži kandidaturu Rusije, ako joj Rusija pomogne da podmiti sudije na predstojećem Mundijalu.

Povezana vest:  Blater želi fudbal na pesku na Olimpijskim igrama 2016.

-Trismen je objasnio da su to spekulacije, a ne tvrdnje, kao i da je to čuo u privatnom razgovoru. On je rekao da to nisu tvrdnje čelnika FA – navodi se u saopšenju Fife.

FA i tim kandidature Engleske za dobijanje Svetskog prvenstva 2018. godine su se „bezrezervno izvinili zbog tih tvrdnji i izrazili žaljenje kolegama iz Španije i Rusije“.

Povezana vest:  Lotar Mateus: Berbatov me odbio, ta priča je gotova